Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Στο αισιόδοξο σενάριο θα πέσουμε κάτω από 1.000 κρούσματα στις 10 – 15 Ιουνίου

Τζανάκης: Στο αισιόδοξο σενάριο θα πέσουμε κάτω από 1.000 κρούσματα στις 10 – 15 Ιουνίου
Διαφορετικά πάμε για τέλη Ιουνίου είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως δύο είναι τα σενάρια σχετικά με την αποκλιμάκωση της επιδημίας και τη μείωση των κρουσμάτων κάτω από τα 1.000 κρούσματα διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης υποστήριξε ότι η μείωση των κρουσμάτων κάτω από τα 1.000 σημαίνει αυτόματα ότι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων θα μας εντάξει στις «πράσινες περιοχές» της Ευρώπης κάτι που θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία του κορωνοϊού.
«Η μια, η πολύ ευοίωνη εκδοχή λέει ότι 10 με 15 Ιουνίου θα σπάσουμε το φράγμα των 1.000 κρουσμάτων…
Η Θεσσαλονίκη πάει εξαιρετικά, συνεχίζει κανονικά τις καθοδικές της πορείες παρά τις γιορτές και το Πάσχα.
Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές είχαμε ανακοπή της πτωτικής πορείας που ξαναρχίζει να γίνεται πτωτική» τόνισε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος αναφερόμενος στο λιγότερο ευοίωνο σενάριο, έκανε λόγο για «σπάσιμο του φράγματος» 25 Ιουνίου με τέλος Ιουνίου, οπότε θα πέσουμε στα 1.000 ή λίγο κάτω από τα 1.000 κρούσματα.
«Χθες δημιουργήθηκε ρεκόρ χαμηλής θετικότητας αρκετά κάτω από 3 μετά από αρκετές ημέρες» είπε ο κ.Τζανάκης, τονίζοντας ότι παρόλο αυτά ορισμένες περιοχές πάνε παρά πολύ άσχημα, αλλά είναι μεμονωμένες, και λόγω της χαμηλής πληθυσμιακής δυναμικής τους, δεν επηρεάζουν την όλη εικόνα.
Όπως είπε, πρόκειται για την Κάλυμνο και την Αιτωλοακαρνανία, περιοχές όμως που έχουν ραγδαία αποκλιμάκωση μετά τα μέτρα που ελήφθησαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης