Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eπιχείρησαν να κάψουν το εργοτάξιο της Tesla

Eπιχείρησαν να κάψουν το εργοτάξιο της Tesla
Ξέσπασε πυρκαγιά στο εργοτάξιο του εργοστασίου της αμερικανικής εταιρείας στο Grunheide της Γερμανίας, απειλώντας παράλληλα το δάσος της περιοχής

Την ώρα που η Tesla προσπαθεί να ξεπεράσει τους σκοπέλους που δυσχεραίνουν την ανέγερση του πρώτου της Gigafactory στην Ευρώπη, προέκυψε ένα ακόμα ξαφνικό πρόβλημα.
Σύμφωνα με το Reuters, ξέσπασε πυρκαγιά στο εργοτάξιο του εργοστασίου της αμερικανικής εταιρείας στο Grunheide της Γερμανίας, απειλώντας παράλληλα το δάσος της περιοχής. Παρ’ όλα αυτά η κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε έγκαιρα.
Επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων του γραφείου εγκληματικών ερευνών LKA, το Reuters αναφέρει πως η πυρκαγιά προκλήθηκε κατόπιν ζημιάς στα καλώδια τροφοδοσίας. Την ευθύνη ανέλαβε μέσω επιστολής η ακροαριστερή ομάδα ακτιβιστών Vulkangruppe.
«Το βράδυ της 25ης προς 26ης Μαΐου, κόψαμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο εργοτάξιο των εγκαταστάσεων της Tesla στο Grunheide δίπλα στο Βερολίνο και έξι καλώδια μεγάλης ισχύος πάνω από το έδαφος.»
Οι αρχές προσώρας δεν επιβεβαιώνουν αν επρόκειτο για εμπρησμό ή ατύχημα, όπως ωστόσο αναφέρουν μέσω Twitter, όλα συντείνουν πως η ζημιά στα καλώδια προκλήθηκε μετά από ανθρώπινη παρέμβαση.
«Η ερευνητική ομάδα της LKA βρίσκεται στον χώρο του συμβάντος και διενεργεί έρευνες», δήλωσε ένας αστυνομικός.
Στο σημείο είχαν καταφτάσει τουλάχιστον 20 αστυνομικοί και εκπαιδευμένα σκυλιά.
Οι έρευνες συνεχίζονται με ακατάπαυστους ρυθμούς.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης