Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Βloomberg: «Πράσινα» projects 21 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Βloomberg: «Πράσινα» projects 21 δισ. ευρώ στην Ελλάδα
Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός πως πάνω από 30% των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης θα κατευθυνθούν στην πράσινη ανάπτυξη, δηλώνει στο Bloomberg o Βασίλης Αντωνιάδης της Boston Consulting
Σχετικά Άρθρα
Σε πράσινα σχέδια ύψους 21 δισεκατομμυρίων ευρώ αναφέρεται με άρθρο του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Βloomberg.
Ειδικότερα, τα σχέδια της Ελλάδας να αξιοποιήσει τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης για να απαλύνει τις ανοιχτές πληγές που άφησε η πανδημική κρίση στην οικονομία θα επιταχύνουν τη μετάβαση του ενεργειακού μοντέλου της χώρας σε ένα πιο πράσινο και περιβαλλοντικά φιλικό αναπτυξιακό πρότυπο, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg ο επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών για την Κεντρική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή της Boston Consulting, Βασίλης Αντωνιάδης.
«Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός πως πάνω από 30% των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης που προορίζονται για την Ελλάδα θα κατευθυνθούν στην πράσινη ανάπτυξη. Σε αυτό το πλαίσιο αποτελεί ευτυχές γεγονός ότι θα υπάρξουν πολλές αλλαγές σε περιοχές που εξαρτώνται από λιγνίτη. Έτσι, παρέχεται η δυνατότητα σε αυτές τις περιοχές να περιορίσουν την εξάρτησή τους από το βασικότερο καύσιμο των ελληνικών εργοστασίων παραγωγής ενέργειας» αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της δεκαετούς κρίσης χρέους, ωστόσο έχει εξασφαλίσει 6,2 δισ. ευρώ για πράσινα projects. Επιπλέον ποσό 11,6 δισ. ευρώ θα προέλθει από τον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο για χρήση των ευρωπαϊκών κεφαλαίων.
Οι ελληνικές προτάσεις για τη χρήση των κεφαλαίων της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων και των πράσινων επενδύσεων, θα οδηγήσουν σε μια αύξηση της πραγματικής οικονομικής παραγωγής κατά 7% μέχρι το 2026 και στη δημιουργία 180.000 νέων θέσεων εργασίας, όπως αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα μεγαλύτερα «πράσινα» projects

α)Τα Ελληνικά Πετρέλαια, η μεγαλύτερη εταιρεία διύλισης πετρελαίου της Ελλάδος, θα κατασκευάσει 18 ηλιακά πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 204 MW στη Δυτική Μακεδονία, την περιοχή που εξαρτάται περισσότερο από τον λιγνίτη.
β)Η ΔΕΗ και η γερμανική RWE έχουν συμφωνήσει να δαπανήσουν 1 δισ. ευρώ σε ηλιακά πάρκα ισχύς 2 GW μέσω μιας κοινοπραξίας, επίσης στην ίδια περιοχή.
γ)Ένας όμιλος με τους μεγαλύτερους παρόχους και παραγωγούς ενέργειας της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Motor Oil και η TAP, έχουν καταθέσει πρόταση για μια πράσινη μονάδα υδρογόνου, κόστους 8 δισ. ευρώ.
δ)O Μυτιληναίος και η ΔΕΗ έχουν ανακοινώσει πως εξετάζουν το ενδεχόμενο εισόδου στην αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, ενώ η Ελλάδα θα ξεκινήσει συζητήσεις για μια εθνική στρατηγική υδρογόνου, τον επόμενο μήνα.
Καταγραφή_55.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης