Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Η ανάκαμψη των οικονομιών θα είναι μεγάλη

Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Η ανάκαμψη των οικονομιών θα είναι μεγάλη
«Μόλις βελτιωθεί η κατάσταση της πανδημίας, αναμένω μια μεγάλη ανάκαμψη» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Olaf Scholz
Σχετικά Άρθρα
Ο Olaf Scholz (SPD) τόνισε τη σημασία της διεθνούς πρωτοβουλίας για την προώθηση των εμβολίων κορωνοϊού στις φτωχότερες χώρες (Covax) και στην οικονομία.
«Το μεγάλο διεθνές καθήκον είναι τώρα να οργανωθεί ο εμβολιασμός έτσι ώστε όλες οι φτωχότερες χώρες να μπορέσουν να εμβολιάσουν τον πληθυσμό τους. Αυτό απαιτεί αλληλεγγύη και οικονομική υποστήριξη.
Η Γερμανία δίνει μεγάλα χρηματικά ποσά στη διεθνή πρωτοβουλία για την προώθηση των εμβολίων κορωνοϊού στις φτωχότερες χώρες (Covax).
Ελπίζω ότι και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν με παρόμοια ποσά», δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης της «Πρωτοβουλίας Παγκόσμιων Λύσεων» (Global Solutions Initiative) η οποία συμβουλεύει την G20 για παγκόσμια προβλήματα.
Ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) τόνισε ότι «η πρόοδος του εμβολιασμού σε όλο τον κόσμο θα βοηθήσει επίσης τη γερμανική οικονομία να σταθεί στα πόδια της.
Βλέπω ήδη σημάδια οικονομικής ανάκαμψης σε διεθνές επίπεδο, η οποία υποστηρίζεται από τα κρατικά προγράμματα βοήθειας.
Μόλις βελτιωθεί η κατάσταση της πανδημίας, αναμένω μια μεγάλη ανάκαμψη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης