Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: ΟΙ ΗΠΑ… λυπούνται για τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου στη Γάζα – Δεν συνεργάζεται το Ισραήλ

ΟΗΕ: ΟΙ ΗΠΑ… λυπούνται για τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου στη Γάζα – Δεν συνεργάζεται το Ισραήλ
Η Hamas χαιρέτισε την απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του OHE να διενεργήσει διεθνή έρευνα για εγκλήματα πολέμου
Σχετικά Άρθρα

Την βαθύτατή τους λύπη διατύπωσαν οι ΗΠΑ για την απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ να ξεκινήσει διεθνή έρευνα για εγκλήματα που ενδέχεται να διαπράχθηκαν στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021.
«Η δράση σήμερα αντ 'αυτού απειλεί να θέσει σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει σημειωθεί», επισημαίνεται στη δήλωση που εξέδωσε η αποστολή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, στη Γενεύη.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες - οι οποίες έχουν καθεστώς παρατηρητή και δεν ψηφίζουν στο φόρουμ της Γενεύης - δεν έλαβαν το λόγο κατά τη διάρκεια της ολοήμερης έκτακτης συνεδρίασης στην οποία εγκρίθηκε το σχέδιο ψηφίσματος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ

Ισραήλ και Hamas

Τη ίδια ώρα, το Ισραήλ απέρριψε και η Hamas χαιρέτισε την απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του OHE να διενεργήσει διεθνή έρευνα για εγκλήματα που μπορεί να διαπραχθηκαν στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η χώρα δεν θα συνεργαστεί με την έρευνα, θεωρώντας αυτήν προσπάθεια να «ξεπλυθούν τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση Hamas».
Εκπρόσωπος της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης χαρακτήρισε τις ενέργειες της Hamas «νόμιμη αντίσταση» και κάλεσε σε «άμεσα μέτρα για την τιμωρία» του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης