Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μετά τις παραγγελίες της «Πυργιώτισσας» στο ΙΦΕΤ ήλθαν τα εξώδικα - Ρήξη στις σχέσεις μεταξύ Προέδρου και CEO

Μετά τις παραγγελίες της «Πυργιώτισσας» στο ΙΦΕΤ ήλθαν τα εξώδικα - Ρήξη στις σχέσεις μεταξύ Προέδρου και CEO
Τσουνάμι αναταράξεων δημιούργησε στο ΙΦΕΤ η «Πυργιώτισσα»
Σχετικά Άρθρα

Τσουνάμι αναταράξεων δημιούργησε στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) η παραγγελία ύψους άνω του 1.000.000 ευρώ που έγινε από την «Πυργιώτισσα» Σύμβουλο (και πρώην τραπεζικό) του Διευθύνοντα Συμβούλου Γιάννη Σωτηρίου, για συγκεκριμένο σκεύασμα τριεντίνης συμφερόντων της εταιρείας INTEGRIS του κ. Θεριανού.
Και πώς άλλωστε να μην εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, από τη στιγμή που η εν λόγω γιγάντια παραγγελία δεν ήταν αποτέλεσμα έρευνας αγοράς όπως θα έπρεπε, αλλά απευθείας ανάθεσης.

Η καταγγελία στον ΕΟΦ

Μία από τις υπόλοιπες ενδιαφερόμενες εταιρείες, με έδρα στο Ελληνικό, που ισχυρίζεται πως ουδέποτε ενημερώθηκε από το ΙΦΕΤ για να κάνει την προσφορά της (ΒΙΟARS THERAPΕUTICS), έχει ήδη εκφράσει έντονα την δυσαρέσκειά της.
Μάλιστα εδώ και μέρες έχει αποστείλει έγγραφη καταγγελία στον πρόεδρο του ΕΟΦ κ. Φιλίππου.
Η εταιρία αναφέρει πως η δική της προσφορά θα μπορούσε να ήταν κατά πολύ χαμηλότερη αν της είχε δοθεί η ευκαιρία να μετάσχει σε μια καθαρή διαδικασία.
Ουσιαστικά καταγγέλλεται πως από την βιαστική παραγγελία του Γιάννη Σωτηρίου δεν ζημιώθηκε μόνο η ΒIOARS αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο κατά πολλές χιλιάδες ευρώ.
Η η έγγραφη καταγγελία της ΒΙΟΑRS έχει κοινοποιηθεί τόσο στον κ. Σωτηρίου, όσο και στον πρόεδρο του ΙΦΕΤ (και προηγούμενο Διευθύνοντα Σύμβουλο) κ. Πανταζή Δημήτρη.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο ΕΟΦ έως σήμερα δεν έχει απαντήσει στα παράπονα της συγκεκριμένης εταιρείας.
Η εταιρία αφού έδωσε χρόνο για απάντηση, κατά τις ίδιες πηγές, τις επόμενες ημέρες αναμένεται προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες κυρίως νομικές προκειμένου να προστατέψει τα συμφέροντά της.

Η ρήξη

Η κατάσταση πάντως που επικρατεί στον ΙΦΕΤ έχει οδηγήσει σε ρήξη τις σχέσεις μεταξύ του κ. Σωτηρίου και του κ. Πανταζή Προέδρου του ΙΦΕΤ και πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου.
Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Πανταζής ετοιμάζεται να παίξει πιο ενεργό ρόλο ώστε η κατάσταση να εξομαλυνθεί ενώ δεν αποκλείεται κίνηση και από τις δύο νομικές συμβούλους του Οργανισμού
Εν τω μεταξύ στον ΕΟΦ πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν και τα συχνά παράπονα Νοσοκομειακών γιατρών που δεν βρίσκουν φάρμακα για σοβαρές παθήσεις ασθενών τους, που προμηθεύει το ΙΦΕΤ.
Το γεγονός αυτό αποδίδεται στην επιλογή προμηθευτών από το Σαλονικιό τον ενοικιαζόμενο υπάλληλο της ICAP που απομακρύνθηκε.
Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ πλησιάζουν οι μέρες που ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα πρέπει να απαντήσει στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης που έχουν κατατεθεί στη Βουλή.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης