Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: Αυξήθηκαν τον Μάιο του 2021 στα 40,2 τόνους, οι εξαγωγές χρυσού στην Κίνα

Ελβετία: Αυξήθηκαν τον Μάιο του 2021 στα 40,2 τόνους, οι εξαγωγές χρυσού στην Κίνα
Ελβετία: Αυξήθηκαν τον Μάιο του 2021 οι εξαγωγές χρυσού στην Κίνα

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2019 διαμορφώθηκαν οι εξαγωγές χρυσού της Ελβετία στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς η ζήτηση για χρυσό στην μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, ανέκαμψε μετά από την πτώση στη διάρκεια της πανδημίας.
Η Ελβετία είναι το μεγαλύτερο κέντρο διύλισης χρυσού παγκοσμίως και διαμετακομιστικό κέντρο και τα στοιχεία του δείχνουν την τάση στην παγκόσμια αγορά.
Τα ελβετικά στοιχεία έδειξαν εξαγωγές 40,2 τόνων χρυσού αξίας 2,5 δισ. Δολαρίων σε τρέχουσες τιμές προς την Κίνα τον Απρίλιο.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό από το άθροισμα των τελευταίων 14 μηνών.
Η Ελβετία έστειλε επίσης 10,1 τόνους χρυσού στο Χονγκ Κονγκ, που είναι επίσης ο μεγαλύτερος αριθμός από τον Ιανουάριο του 2020.
Πριν από ένα μήνα η κεντρική τράπεζα της Κίνας επέτρεψε στις εμπορικές τράπεζες να εισάγουν μεγάλες ποσότητες χρυσού τον Απρίλιο και τον Μάιο, και εκτιμάται ότι περίπου 150 τόνοι χρυσού έφτασαν στη χώρα.
Η επιστροφή της Κίνας στην αγορά έχει βοηθήσει στην άνοδο των τιμών χρυσού από τα περίπου 1.700 δολάρια την ουγγιά στις αρχές Απριλίου, σε περισσότερα από 1.900 δολάρια την ουγκιά.
Επίσης, η Ελβετία εξήγαγε 56,4 τόνους χρυσού στην Ινδία τον Απρίλιο, έναντι του αριθμού-ρεκόρ των 82,6 τόνων τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης