Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Καθυστερήσεις και συντάξεις χηρείας «έφαγαν» τον Χ. Χάλαρη από τον e-ΕΦΚΑ - Νέος διοικητής ο Π. Δουφεξής

Καθυστερήσεις και συντάξεις χηρείας «έφαγαν» τον Χ. Χάλαρη από τον e-ΕΦΚΑ - Νέος διοικητής ο Π. Δουφεξής
Στη θέση του Χρήστου Χάλαρη, ο οποίος ήταν 2 χρόνια επικεφαλής του e-ΕΦΚΑ και άλλα δύο παλαιότερα στην ΗΔΙΚΑ τοποθετείται ο οικονομολόγος Παναγιώτης Δουφεξής
Σχετικά Άρθρα

Χάλαρης τέλος από διοικητής στον e-ΕΦΚΑ μετά και τα τελευταία γεγονότα με τη μη πληρωμή 5.500 συντάξεων χηρείας, αλλά και συνολικά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις στην απόδοση των συντάξεων που παρουσιάζει ο ασφαλιστικός φορέας.
Στη θέση του Χρήστου Χάλαρη, ο οποίος ήταν 2 χρόνια επικεφαλής του e-ΕΦΚΑ και άλλα δύο παλαιότερα στην ΗΔΙΚΑ τοποθετείται ο οικονομολόγος Παναγιώτης Δουφεξής.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργού Εργασίας, ο κ. Χάλαρης «δεν μπορούσε να δώσει το νέο στίγμα που ήθελε να δείξει η ηγεσία του υπουργείου» και απομακρύνθηκε για να αναλάβει άλλη θέση του δημόσιου τομέα.
Ο κ. Δουφεξής έχει εργαστεί για πολλά χρόνια σε εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου, ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων.
Με την κοινωνική ασφάλιση ασχολείται από το 2007 και είχε συμμετοχή σε διάφορες θεσμικές παρεμβάσεις για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Μέχρι σήμερα ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ. Έχει διατελέσει, επίσης, διευθυντής των γραφείων των κ.κ. Γιάννη Βρούτση και Κωστή Χατζηδάκη.
Στην κενή θέση του Α’ Υποδιοικητή του e-ΕΦΚΑ, τοποθετείται ο Αλέξανδρος Βαρβέρης, ο οποίος είναι Αναπληρωτής Διευθυντής του Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος της Ομάδας Έργου για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων. Ο κ. Βαρβέρης αναλαμβάνει υπεύθυνος για τον ψηφιακό και οργανωτικό μετασχηματισμό του e-ΕΦΚΑ.
Η Ομάδα Έργου για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, υπό τον κ. Μιχάλη Κεφαλογιάννη, θα συνεχίσει να προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες της σε συνεργασία με τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ.
Ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ευχαρίστησε τον κ. Χρήστο Χάλαρη για το σημαντικό έργο του ως Διοικητής του e-ΕΦΚΑ. Επί των ημερών του, ο Οργανισμός προχώρησε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του, ξεκίνησε η ψηφιακή απονομή συντάξεων, πολλαπλασιάστηκαν θεαματικά οι ηλεκτρονικές συναλλαγές προς όφελος των πολιτών και επιχειρήσεων, αυξήθηκε ο ρυθμός απονομής συντάξεων και αντιμετωπίστηκαν πολλές από τις χρόνιες παθογένειες του Οργανισμού.
Ο ίδιος ο κ. Χάλαρης επέλεξε να διεκδικήσει άλλες κρίσιμες θέσεις ευθύνης και είμαι βέβαιος ότι και στα νέα του καθήκοντα θα είναι εξίσου παραγωγικός.

Ο απερχόμενος κ. Χρήστος Χάλαρης δήλωσε:

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του e-ΕΦΚΑ οδεύει προς την ολοκλήρωσή του και, μεταξύ άλλων, έχουν αναπτυχθεί νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που ξεπερνούν τις 600.000 μηνιαίες συναλλαγές με ασφαλισμένους, έχουν εκδοθεί ψηφιακά 30.500 συντάξεις του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», και υποβάλλεται κάθε μήνα ηλεκτρονικά η Αναλυτική Περιοδική Δήλωση του Δημοσίου για 423.000 δημόσιους υπαλλήλους.
Ταυτόχρονα, στο κρίσιμο πεδίο της οργανωτικής ενοποίησης των τέως φορέων κοινωνικής ασφάλισης ξεκινήσαμε από το μηδέν και παρά τις τεράστιες λειτουργικές δυσκολίες, λόγω και της πανδημίας του COVID-19, έχει ήδη ολοκληρωθεί η πλήρης συγχώνευση φορέων στο τέως ΙΚΑ (ΟΓΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ κ.λπ.) διευρύνοντας πανελλαδικά το δίκτυο εξυπηρέτησης των αντίστοιχων ασφαλισμένων και ολοκληρώνεται με ταχείς ρυθμούς η σύσταση των τοπικών διευθύνσεων, ώστε στην αρχή του επόμενου έτους να υπάρχει για πρώτη φορά ένα σημείο εξυπηρέτησης για όλους τους ασφαλισμένους στον τόπο κατοικίας τους.
Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης