Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδικά αλλά χωρίς ενθουσιασμό και με μικρό τζίρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδικά αλλά χωρίς ενθουσιασμό και με μικρό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μετά την εκτόξευση του τζίρου χθες πάνω από τα 300 εκατ. ευρώ, απότομη προσγείωση σήμερα με πενιχρές συναλλαγές, αν αφαιρεθούν και τα πακέτα. Μικρό το ενδιαφέρον παρά την ανοδική κίνηση της αγοράς. Λίγες μετοχές ξεχώρισαν. Στα θετικά ότι στο κλείσιμο ο γενικός δείκτης βρέθηκε πάνω από τον κινητό μέσο των 30 ημερών, άρα η βραχυπρόθεσμη τάση άλλαξε σε θετική, έστω και οριακά.

Λίγο πριν οδηγηθούμε στις τελικές δημοπρασίες πέρασε πακέτο για το 9,5% της Ελλάκτωρ με τις πληροφορίες να λένε ότι αφορά την option των Ολλανδών με τον κ.Μπόμπολα. Σήμερα ξεχώρισε η Jumbo, ενώ μας άρεσε και η Fourlis. Είχε και αυτή πακέτο. Καλή η ΕΤΕ, η Τιτάν, ο ΑΔΜΗΕ και τα ΕΛΠΕ.

JUMBO: Επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά η στήριξη εκεί κοντά στα 14,70 ευρώ και σήμερα η μετοχή πήγε ένα ευρώ και κάτι υψηλότερα σε δύο συνεδριάσεις. Στα 15,80 ευρώ και στο +4,29% με όγκο 315 χιλ. τεμάχια. Στο κλείσιμο είχαν μπει προς πώληση 120 χιλ. τεμάχια τα οποία ακυρώθηκαν και έμειναν 41 χιλ. τεμάχια.

FOURLIS: Μπορεί να φεύγει από τον FTSE 25 αλλά βρήκε ξανά τα πατήματά της. Στα 4,3350 ευρώ και στο +3.21%. Την προσέχουν τη μετοχή και φαίνεται.

QUEST: Και νέα ιστορικά για τη μετοχή μετά και την ανακοίνωσης πώληση της Cardlink με τεράστιο κέρδος. Στα 14,42 ευρώ με άνοδο 4,19% και υψηλό ημέρας τα 14,80 ευρώ. Καλός και ο όγκος για τα δεδομένα της. Τώρα να πούμε πως θα θέλαμε ένα καλό split και βέβαια ένα placement για να βελτιωθεί η διασπορά.

ΕΛΧΑ: Μας άρεσε που πάτησε στην τιμή του placement πριν λίγες συνεδριάσεις και αντέδρασε στη συνέχεια. Επιλογή της στήλης από τα 1,70 ευρώ για φέτος και μας έχει δώσει ήδη τις μετοχές της Cenergy ή αξία 0,32 ευρώ ανά μετοχή της ΕΛΧΑ. Άρα μιλάμε πλέον για τιμή μαζί και με το μέρισμα σε μετρητά του 1 λεπτού κοντά στα 2,47 ευρώ. Στα 2,14 ευρώ το κλείσιμο και στο +5,42% με όγκο 551 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Και εδώ ήταν ωραία η συμπεριφορά της μετοχής στις προηγούμενες συνεδριάσεις και σταδιακά απομακρύνθηκε από τα 1,30 ευρώ και νομίζουμε πως κοιτάζει προς τα 1,50 ευρώ. Πήγε μέχρι τα 1,4650 ευρώ αλλά τελικά έκλεισε με μικρή άνοδο και στα 1,4090 ευρώ. Το πακέτο για το 9,5% πάει από τον Μπόμπολα στους Ολλανδούς. Στα 1,20 ευρώ πούλησε ο κ.Μπόμπολας, στα 1,30-1,50 ευρώ αγοράζει η πλευρά των εφοπλιστών θυμίζουμε…

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Προσθέτοντας και το μέρισμα που έκοψε πρόσφατα η μετοχή έχει επιστρέψει στα υψηλά της. Εδώ και λίγες συνεδριάσεις δε φαινόταν να έχει σημαντικό πωλητή. Όπως είχαμε δει και από τη σύνθεση κάποιων αμοιβαίων δεν υπήρχε λόγος για άλλες πωλήσεις. Βέβαια πάνω από τα 6 ευρώ βλέπουμε και πάλι πωλήσεις. Στα 5,96 ευρώ και στο +2,94%. Δε χρειάζεται βιασύνη. Προτιμούμε την όμορφη και στρωτή άνοδο, από το «μαστίγωμα».

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Μέσω του ενημερωτικού δελτίου επιβεβαιώνεται πρόσφατο δημοσίευμα του ΒΝ για τη διαμάχη μεταξύ των βασικών μετόχων και τα εξώδικα που έχουν ανταλλάξει αναφορικά με τη νομιμότητα της αύξησης κεφαλαίου. Υπάρχει ένα θέμα, γιατί μέσω χρήσης νόμου, πέρασαν μία αύξηση ανάλογη της κεφαλαιοποίησης χωρίς γενική συνέλευση, αλλά με εναρμόνιση του καταστατικού.

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Κοιτώντας το deal της Chipita, θα λέγαμε πως περιμέναμε κάποιο ποντάρισμα. Είδαμε σήμερα μία κίνηση και η μετοχή ενισχύθηκε 13,89%, αλλά ίσως να έχει να κάνει και πάλι με φήμες για δημόσια πρόταση.

CPI: Η ανοδική κίνηση στα μέσα του μήνα, με αύξηση του όγκου των συναλλαγών, έχει συνέχεια και ήδη έχει φέρει βελτίωση της τιμής από τα 0,60 ευρώ στα 0,74 ευρώ.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Συνεχίζεται το αριστοτεχνικό παίξιμο κατά την άποψή μας, συγκριτικά πάντα με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας. Καλός ο όγκος συναλλαγών ειδικά αν συγκριθεί με άλλα μικρά χαρτιά που με δυσκολία κάνουν πράξεις αυτές τις ημέρας. Στο κλείσιμο με λίγα κομμάτια την έκλεισαν στα 0,606 ευρώ αν και έπαιζε το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης στα 0,63 ευρώ.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης