Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κίνα: Οι εξορύξεις απαγορεύονται, χρήστες και ανταλλακτήρια είναι στο στόχαστρο… αλλά τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Κίνα: Οι εξορύξεις απαγορεύονται, χρήστες και ανταλλακτήρια είναι στο στόχαστρο… αλλά τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;
Στο επίκεντρο αυτής της απόφασης - μαχαιριάς ειδικά για το Bitcoin ήταν η επαρχία της Εσωτερικής Μογγολίας
Σχετικά Άρθρα

O αντιπρόεδρος της Κίνας και μέλος του πανίσχυρου πολιτικού συμβουλίου του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος, Liu He, ηγήθηκε μιας συνάντησης για την πρόληψη και τον έλεγχο των οικονομικών κινδύνων.
Μεταξύ των αποφάσεων ήταν η καταστολή των δραστηριοτήτων εξόρυξης και εμπορίας Bitcoin.
Στο επίκεντρο αυτής της απόφασης - μαχαιριάς ειδικά για το Bitcoin ήταν η επαρχία της Εσωτερικής Μογγολίας.
Μια από τις μεγαλύτερες «δεξαμενές» εξόρυξης, που συμβάλλει με 2,5% στο παγκόσμιο hush rate, συμμορφώθηκε αμέσως παύοντας τη λειτουργία της.
Αυτό, βέβαια, δεν εμπόδισε τον ιδρυτή του BTC.TOP Jiang Zhuo να ανακοινώσει ότι το Bitcoin ήταν ένα εργαλείο που η Κίνα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να διαλύσει το μονοπώλιο του αμερικανικού δολαρίου στο διεθνές εμπόριο.

Οι δυτικοί επιχειρούν να απαντήσουν

Η Κίνα συνέβαλε στην αύξηση της δυσπιστίας των Δυτικών έναντι του Bitcoin και, γενικότερα, των άλλων κρυπτονομισμάτων, με ορισμένους αναλυτές να ισχυρίζονται ότι πιθανή κυριαρχία της Κίνας στην εξορυκτική κοινότητα θα μπορούσε να απειλήσει την ικανότητα του οικοσυστήματος να παραμείνει πλήρως αποκεντρωμένο.
Ως εκ τούτου, κάποιοι πανηγύρισαν για τα μέτρα που έλαβε η κεντρική κυβέρνηση.
Ωστόσο, το γεγονός η Κίνα απαγορεύει τις δραστηριότητές εξόρυξης δεν σημαίνει ότι οι κινεζικές εταιρείες θα χάσουν τη δεσπόζουσα θέση τους στον κλάδο.
Σημειώνεται πως πολλές κινεζικές εταιρείες εξόρυξης έχουν μεταφέρει τις βάσεις τους σε περιοχές όπως οι Η.Π.Α., το Καζακστάν ή ακόμη και η Αφρική.
Τα ανταλλακτήρια και οι πλατφόρμες συναλλαγών, που συνήθως ανήκουν σε offshore, δεν έχουν επηρεαστεί σημαντικά μέχρι στιγμής.

Nίκησε η Κίνα;

Η κατάσταση που διαμορφώνεται μοιάζει με νίκη της Κίνας, καθώς η Χώρα του Δράκου μπορεί να επιτύχει τους στόχους της για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα μειώνοντας τις εξορύξεις Bitcoin, ενώ τα κέρδη από τα κρυπτονομίσματα θα συνεχίσουν να επιστρέφουν σε αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης