Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζει ανοδικά ο χρυσός - Διαμορφώθηκε στα 1.904,5 δολ. ανά ουγγιά,

tags :
Συνεχίζει ανοδικά ο χρυσός - Διαμορφώθηκε στα 1.904,5 δολ. ανά ουγγιά,
Με κέρδη 8% για τον Μάιο, πάνω από τα 1.900 δολ. έκλεισε ο χρυσός

Με κέρδη ολοκλήρωσε την εβδομάδα σήμερα 28/5 ο χρυσός με την τιμή του να ξεπερνάει το φράγμα του ψυχολογικού ορίου των 1.900 δολαρίων ανά ουγγιά.
Ο δείκτης πληθωρισμού ατομικών καταναλωτικών δαπανών τον Απρίλιο στις ΗΠΑ σημείωσε άνοδο 3,6%, την μεγαλύτερη από το 2008 και αρκετά υψηλότερη του 2% που επιθυμεί η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της χώρας, Federal Reserve.
Η μεγαλύτερη επιρροή στον χρυσό ασκείται από την πορεία των επιτοκίων και από το κατά πόσον η Fed θα μειώσει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων, ενώ ρόλο παίζουν και ο πληθωρισμός και τα στοιχεία για την απασχόληση, προσθέτει ο Wright.
Η ανοδική κίνηση των πολύτιμων μετάλλων αυτή την εβδομάδα έλαβε ώθηση από την πτώση του δολαρίου, ωστόσο το αμερικανικό νόμισμα κινείτο ανοδικά νωρίτερα σήμερα, κερδίζοντας περί το 0,1%.
Μια πτώση της απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ βοήθησε επίσης την ανοδική κίνηση του χρυσού.
Ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου, σήμείωσε άνοδο +0,32% κλείνοντας στα 1.904,5 δολ. ανά ουγγιά, στο υψηλότερο κλείσιμο από τις 7 Ιανουάριου, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας η άνοδος κυμαίνεται στο 1,5%, σύμφωνα με στοιχεία του δικτύου Dow Jones.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης