Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Προκλητικός ο Bahceli: Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης δεν ήταν εισβολή, ήταν η ελπίδα ενάντια στην αποσύνθεση

Προκλητικός ο Bahceli: Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης δεν ήταν εισβολή, ήταν η ελπίδα ενάντια στην αποσύνθεση
Με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης άνοιξαν οι πόρτες της Νέας Εποχής, σημείωσε ο Bahceli
Σχετικά Άρθρα

Με μία ιδιαίτερα προκλητική ανάρτηση στο Twitter ο σύμμαχος του Recep Tayyip Erdogan, επικεφαλής των ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων, Devlet Bahceli θριαμβολογεί για τα 568 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.
«Το μακρύ σκοτάδι του Μεσαίωνα, που ξεκίνησε με την κατάρρευση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τελείωσε με την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης και στη συνέχεια άνοιξαν οι πόρτες της Νέας Εποχής.
Με την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, το πρόσωπο της γης άλλαξε και το νικηφόρο τουρκικό πνεύμα έγινε το παγκόσμιο αίτημα για λογικής δικαιοσύνη και ηθική.
Η κατάκτηση δεν ήταν εισβολή, δεν ήταν πράξη καταστροφής.
Η κατάκτηση ήταν μια εκστρατεία καρδιάς και κινητοποίηση συνείδησης ενός έθνους που αγωνίζεται με το σώμα του γεμάτο πίστη.
Ήταν η έξυπνη φωνή των νέων ελπίδων ενάντια στην αποσύνθεση», σημείωσε ο Bahceli παραμονή της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu στην Ελλάδα.

Εφιάλτες και παλιομοδίτικο Βυζάντιο

Στη συνέχεια ο Bahceli έστρεψε τα βέλη του στην Ελλάδα, χωρίς να την κατονομάσει.
«Οι συνέπειες της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης συνεχίζονται. Είναι φανερό ότι εκείνοι που θέλουν να μολύνουν την τιμή της κατάκτησής μας με δηλητήριο και μίσος είναι πολύ δραστήριοι.
Εκείνοι που έκαναν το παλιομοδίτικο Βυζάντιο οδηγό και πυξίδα, έχουν εφιάλτες για τη σχιζοφρενική κατάσταση που βρίσκονται εδώ και 568 χρόνια.
Δυστυχώς, η μεγαλύτερη τουρκική πόλη στον κόσμο δέχεται επίθεση μιας επικίνδυνης νοοτροπίας», είπε ο επικεφαλής των Γκρίζων Λύκων.
«Έχουν περάσει 568 χρόνια από τότε που η σελίδα της Κωνσταντινούπολης σφραγίστηκε με το αίμα των μαρτύρων.
Η επιθυμία να ανοίξει ξανά αυτή η σελίδα είναι μια ιστορία που έχει τις ρίζες της στη βυζαντινή συνωμοσιολογία.
Παρόλο που το βυζαντινό κράτος έχει διαγραφεί από την ιστορία, οι βρώμικοι στόχοι του παραμένουν εν ζωή.
Η Κωνσταντινούπολη είναι η υπερηφάνεια του τουρκο-ισλαμικού πολιτισμού, το μαργαριτάρι του Βοσπόρου και η υπερηφάνεια του τουρκικού έθνους.
Η Τουρκία χωρίς την Κωνσταντινούπολη είναι ορφανή και ο τουρκο-ισλαμικός κόσμος χωρίς την Κωνσταντινούπολη είναι μοναχός και άστεγος», ανέφερε ο Bahceli.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης