Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η Κωνσταντινούπολη αλλάζει, ξεκινά η κατασκευή του Καναλιού

Erdogan: Η Κωνσταντινούπολη αλλάζει, ξεκινά η κατασκευή του Καναλιού
Χρόνια πολλά για την 568η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, μιας από τις πιο ένδοξες νίκες στην ιστορία μας, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος

Mε μια σειρά αναρτήσεις του στο Twitter, ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan αναφέρθηκε στην επέτειο των 568 χρόνων από την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης και στην κατασκευή του Καναλιού στο Βόσπορο.
«Χρόνια πολλά για την 568η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, μιας από τις πιο ένδοξες νίκες στην ιστορία μας.
Τιμούμε τον σουλτάνο Μωάμεθ, ο οποίος με την ευλογία του προφήτη κληροδότησε τον πολιτισμό στη μοναδική αυτή πόλη.
Ο Μωάμεθ είπε ότι ‘η Κωνσταντινούπολη σίγουρα θα κατακτηθεί.
Τί σπουδαίος στρατηγός ο στρατηγός που θα την κατακτήσει, πόσο μεγάλος στρατός είναι αυτός ο στρατός’», συνοδεύοντας την ανάρτηση με μία φωτογραφία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί.
1_21.jpg
'Με τη θάλασσα, το Βόσπορο, τα νησιά, τους λόφους, τις γέφυρες και τα τζαμιά, η Κωνσταντινούπολη γίνεται πιο όμορφη κάθε χρόνο.
Τώρα, ελπίζουμε ότι στα τέλη Ιουνίου, θα βάλουμε τα θεμέλια για το Κανάλι της Κωνσταντινούπολης.
Θα χτίσουμε 2 πόλεις.
Με αυτές τις 2 πόλεις, η Κωνσταντινούπολη θα αλλάξει.
Ξαναχτίζουμε την Κωνσταντινούπολη από την αρχή μέχρι το τέλος με τα έργα και τις υπηρεσίες μας.''
2_33.jpg
Η κατασκευή του Καναλιού

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η κατασκευή του νέου καναλιού της Κωνσταντινούπολης θα υπονόμευε τους κανόνες της σύμβασης του Μοντρέ και θα προκαλούσε σφοδρές αντιδράσεις στην Μόσχα.
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, δήλωσε την πρόθεσή του να κατασκευάσει αυτό που είναι γνωστό ως κανάλι της Κωνσταντινούπολης ως εναλλακτική θαλάσσια διαδρομή προς το Βόσπορο, γεγοvός που δείχνει ότι ο Erdogan συνεχίζει ακάθεκτος προς την υλοποίηση του έργου της διάνοιξης του "Καναλιού Κωνσταντινούπολης".
3_26.JPG
Νωρίτερα είχε "ζυγίσει" την εσωτερική και Διεθνή κοινή γνώμη μέσω διαρροών για την πιθανότητα απόσυρσης από τη Σύμβαση του Μοντρέ με την γνωστή επιστολή των 104 απόστρατων Τούρκων Ναυάρχων και τον θόρυβο που ακολούθησε.
4_16.JPG
5_13.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης