Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε εφαρμογή νέος Πτωχευτικός Κώδικας με «κούρεμα» οφειλής έως 80% και αποπληρωμή δόσεων έως 35 χρόνια

Σε εφαρμογή νέος Πτωχευτικός Κώδικας με «κούρεμα» οφειλής έως 80% και αποπληρωμή δόσεων έως 35 χρόνια
Τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αλλά και οι επιχειρήσεις μπορούν από σήμερα να υποβάλουν αίτηση και ενταχθούν στο νέο Πτωχευτικό Κώδικα
Σχετικά Άρθρα

Σήμερα 1 Ιουνίου 2021 η Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση την πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού με την ευκαιρία εφαρμογής του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, ο οποίος να σημειωθεί φέρνει «λύσεις» όπως κούρεμα της αρχικής οφειλής και δόσεις που θα φτάνουν τα 35 χρόνια.
Τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αλλά και οι επιχειρήσεις μπορούν από σήμερα να υποβάλουν αίτηση και ενταχθούν στο νέο Πτωχευτικό Κώδικα, ο οποίος στο αρχικό στάδιο προβλέπει τη λύση του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού με όλους τους οφειλέτες όπως είναι οι Τράπεζες το Δημόσιο και προς τρίτους.
Το υπουργείο Οικονομικών επί της ουσίας θέτει σε εφαρμογή την πιο ιδανική λύση για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες η οποία υλοποιείται με τη φράση «πλήρωνε όσα έχεις και μπορείς».
Η νέα «ρύθμιση Σταϊκούρα» απευθύνεται δυνητικά σε 1,5 εκατομμύριο δικαιούχους –φυσικά ή νομικά πρόσωπα- που έχουν συνολικά χρέη τουλάχιστον 10.000 ευρώ (μαζί και με τόκους - προσαυξήσεις) σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία ή άλλους πιστωτές.

Ποιους ευνοεί

Το νέο σύστημα ευνοεί αυτούς που δεν έχουν υψηλής αξίας ακίνητη περιουσία, γιατί κερδίζουν «κούρεμα» οφειλής.
Αντιθέτως όποιος διαθέτει μεγάλη περιουσία και χρωστάει, θα πληρώνει πιο υψηλή δόση.
Αν οι «έχοντες και κατέχοντες» θέλουν χαμηλότερη δόση, θα πρέπει να πουλήσουν ένα μέρος τουλάχιστον από την περιουσία τους.
Όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά σε πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους. Δόσεις και «κουρέματα» θα βγαίνουν αυτόματα με αλγόριθμο.
Θα προσφέρει έως 420 δόσεις για χρέη στις τράπεζες και έως 240 δόσεις για χρέη σε εφορία και ταμεία.
Θα «σβήνει» έως 75% ή 80% από χρέη Θα «διαγράφει» έως 90%-100% από τόκους και προσαυξήσεις.
Αρκεί να πληρώνει κάποιος δόσεις από τουλάχιστον 100 ευρώ το μήνα –που πάντως μπορεί και να αυξάνονται σταδιακά μετά τα πρώτα χρόνια.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης