Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Πρόεδρος ΕΧΑΕ: Δεν επεξηγήσαμε τον μισθό του κ. Λαζαρίδη, αλλά βαίνουμε… καθ΄ οδόν

Πρόεδρος ΕΧΑΕ: Δεν επεξηγήσαμε τον μισθό του κ. Λαζαρίδη, αλλά βαίνουμε… καθ΄ οδόν
Eπιβεβαίωση bankingnews για ISS…
Σχετικά Άρθρα

Σε ιλαροτραγωδία κατέληξαν χθες 31 Μαίου 2021 οι δικαιολογίες της ΕΧΑΕ σχετικά με την αρνητική σύσταση της ΙSS για την πολιτική αμοιβών της, επιβεβαιώνοντας το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του bankingnews.
Και παρά την αρνητική σύσταση της ΙSS, η πολιτική αμοιβών του 2020 καθώς και η προέγκριση αμοιβών εγκρίθηκαν παμψηφεί κατά 100%, ενώ ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ είπε ότι, “στην επόμενη Γενική Συνέλευση θα είμαστε προσεκτικοί στην διατύπωση (σ.σ. για τις αμοιβές).

Ανακριβής η ΙSS - δεν επεξηγήσαμε σωστά τις αποδοχές, αλλά βαίνουμε καθ ΄οδόν… για την επόμενη Γενική Συνέλευση

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου, διαβάζοντας τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ανέφερε ότι, “η ΙSS μας έδωσε αρνητικό σκορ διότι, κατά την γνώμη της, η Επιτροπή Αποδοχών δεν εξήγησε επαρκώς στην έκθεση της, τις αποδοχές/ απόδοση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Σ. Λαζαρίδη (σύνολο αποδοχών 192.688 ευρώ ).
Στην συνέχεια, ο κ. Χαντζηνικολάου δήλωσε ότι, η πρόταση της ΙSS είναι “ανακριβής” καθως η Επιτροπή Αποδοχών ακολούθησε την διαδικασία και υπολόγισε με διαφανή τρόπο το bonus του κ. Λαζαρίδη.
Όπως πρόσθεσε δε, «βαίνουμε καθοδόν, η διατύπωση δεν αποδόθηκε με αρκετό επεξηγηματικό τρόπο εξ ου και το αρνητικό σκορ» .
«Πρόκειται για διαδικαστικό θέμα.
Απλούστατα δεν διατυπώθηκε ικανοποιητικά.
Το λαμβάνουμε υπόψιν, θα το διορθώσουμε υπόψη και στην επόμενη Γενική Συνέλευση θα είμαστε πολύ προσεκτικοί!».

Ας πληρωθούμε…. και το διορθώνουμε

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ παραδέχθηκε ότι, η Επιτροπή Αποδοχών ( Γ. Χαντζηνικολάου, Π. Καζόλη, Σ. Παπαγιανίδου ) δεν επεξήγησαν σωστά τις αποδοχές, αλλά όπως είπε “βαίνουμε καθ οδόν” για να διορθωθεί στην επόμενη Γενική Συνέλευση.
Μέχρι τότε, το διοικητικό συμβούλιο και ιδιαίτερα ο πρόεδρος και τα ανεξάρτητα μέλη θα εισπράξουν διπλάσιες αποδοχές (35.000 ευρώ και 20.000 ευρώ αντίστοιχα )
Μέχρι τότε άλλωστε η κα Π. Καζόλη, ως μέλος του Συμβουλίου Εταιρικής διακυβέρνησης θα έχει ξεκινήσει και τα σεμινάρια εταιρικής διακυβέρνησης με την ιδιωτική εταιρεία Corporate Governance Hub και προφανώς θα βρεθεί και η διατύπωση για τις αμοιβές ώστε να ικανοποιηθεί η επενδυτική κοινότητα, όπως κατέληξε ο κ. Χαντζηνικολάου.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης