Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τις 900 μονάδες κοιτάζει ο Γενικός Δείκτης, αλλά με υποτονικό ξεκίνημα

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τις 900 μονάδες κοιτάζει ο Γενικός Δείκτης, αλλά με υποτονικό ξεκίνημα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με το βλέμμα στις 900 μονάδες σήμερα αλλά και στις αγορές του εξωτερικού. Έχουν δώσει καλή κίνηση αρκετές μετοχές στις τελευταίες συνεδριάσεις, με αποτέλεσμα κάποιοι αναλυτές να περιμένουν και κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα καθορίσουν τη σημερινή πορεία. Σήμερα, είναι ανοικτές οι αγορές, επομένως, περιμένουμε καλύτερο τζίρο.

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με άνοδο και το ΧΑ στα πρώτα λεπτά δείχνει να ακολουθεί και να πλησιάζει τις 900 μονάδες. Ήπια ανοδικά οι τράπεζες και με χαμηλό τζίρο στα πρώτα λεπτά συνολικά η αγορά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Eurobank έχει τη μεγαλύτερη άνοδο στο ξεκίνημα με κάτι καλύτερο από 1% και ακολουθεί η Πειραιώς. Ηπιότερα κινούνται Εθνική και Alpha Bank.

FOURLIS: Ξεπέρασε το σοκ της εξόδου από τον FTSE. Την προσέχουν τη μετοχή και αυτό φαίνεται. Παίζει φυσικά και το turnaround story και τα ακίνητα.

ΕΛΠΕ: Πάει και αυτή σιγά-σιγά προς τον τεχνικό της στόχο.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Καλό το ξεκίνημα και σήμερα με τη μετοχή να βρίσκεται στα 6,18 ευρώ.

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Στα ύψη χθες και αποδίδεται από στελέχη της αγοράς, όπως ξαναγράψαμε στο deal της Chipita. Από την πρώτη στιγμή γράψαμε πως αυτό το deal θα μπορούσε να βοηθήσει αρκετές εισηγμένες καθώς ήταν εντυπωσιακό το τίμημα που δόθηκε. Άνοιξε με απώλειες και μικρό όγκο, αλλά στη συνέχεια κινήθηκε οριακά ανοδικά. Περιορισμένη η διασπορά στη μετοχή.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Περιμένουμε να δούμε αν θα έχει συνέχεια σήμερα. Χθες είδαμε μεγάλο όγκο που αντιστοιχούσε σε κάτι παραπάνω από 1%. Θυμίζουμε πως ο ξένος είχε περίπου 4%. Άρα θέλουμε οπωσδήποτε συνέχεια. Νομίζουμε πως ο αγοραστής γνωρίζει την ύπαρξη του πωλητή. Σε λίγες συνεδριάσεις κόβει και το μέρισμα των 0,06 ευρώ. Στο ξεκίνημα έχουμε όγκο 5 χιλ. τεμάχια με αγοραστές στα 2,66 ευρώ.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Με νέα όρια σήμερα η μετοχή λόγω της αύξησης κεφαλαίου. Έχουμε και εδώ μία «κόντρα» μεταξύ των μετόχων, επομένως, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το τελικό ποσοστό της κάλυψης. Στα 2,90 ευρώ και στο +7,41%

PREMIA: Με ειδικό διαπραγματευτή τη Beta ΑΧΕΠΕΥ από σήμερα η μετοχή.

BRIQ: Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν στις 507 χιλ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης από 374 χιλ. ευρώ πέρυσι. Η εσωτερική λογιστική αξία της μετοχής είναι στα 2,37 ευρώ, που σημαίνει πως υπάρχει ένα καλό discount. Υπενθυμίζεται πως η μετοχή είχε ταλαιπωρηθεί από κάποιες πωλήσεις που υπήρχαν με αποτέλεσμα να έχει μείνει καιρό κοντά στα 1,90 ευρώ. Στις τελευταίες συνεδριάσεις δείχνει διαθέσεις για υψηλότερα.

ΑΒΑΞ: Υποχωρεί 4% στο ξεκίνημα με καλό όγκο άνω των 60 χιλ. τεμαχίων.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Οριακή υποχώρηση εδώ με τη συμπεριφορά της μετοχής να παραμένει καλή.

ΚΛΜ: Στα γνωστά σημεία οι πωλητές δεν αφήνουν τη μετοχή να πάει πάνω από τα 0,70 ευρώ. Με λίγα κομμάτια οι αγοραστές προσπαθούν να την κρατήσουν.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Στα 0,70 ευρώ πλέον η μετοχή. Με καλό όγκο στο ξεκίνημα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης