Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προς νέα υψηλά ο χρυσός το 2021 - Οι επενδυτικές προτάσεις για το επικείμενο ράλι

tags :
Προς νέα υψηλά ο χρυσός το 2021 - Οι επενδυτικές προτάσεις για το επικείμενο ράλι
Προς ράλι οδεύει ο χρυσός το 2021

Την εκτίμηση ότι ο χρυσός θα μπορούσε να καταγράψει νέα υψηλά ιστορικά υψηλά το 2021 εξέφρασε ο David Lennox από την Fat Prophets.
Οι τιμές του χρυσού παρουσιάζουν διακυμάνσεις από τις αρχές του έτους.
Από τις αρχές του 2021, η αγορά spot του χρυσού έχει ενισχυθεί κατά 0,66% μετά την υποχώρηση του Μαρτίου στα 1.700 δολ. ανά ουγγιά.
Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα 1.911 δολ. ανά ουγγιά.
Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παραμένει στο επίκεντρο καθώς η κεντρική τράπεζα συνεχίζει να πλημμυρίζει την αγορά με ρευστότητα.
Η Fed έχει διατηρήσει τα επιτόκια της χαμηλά και ενισχύει τις αγορές κρατικών ομολόγων σε μια προσπάθεια να στηρίξει την οικονομία που έχει δεχθεί πλήγμα από τον κορωνοϊό.
Μιλώντας στο CNBC, ο Lennox αναφέρθηκε στα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που έδειξαν ότι οι τιμές αυξάνονται καθώς ο βασικός δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών για τον Απρίλιο έφτασε ταχύτερα από το αναμενόμενο την Παρασκευή. Αυτό το στοιχείο θεωρείται από τους αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας ως η καλύτερη ένδειξη για τον πληθωρισμό.
Σύμφωνα με τον Lennox, δύο τρόποι υπάρχουν για να συμμετάσχει κανείς στο επικείμενο ράλι του χρυσού.
«Σε αυτό το στάδιο, θα πρότεινα ότι, αν παρατηρηθεί μια σταθερή αύξηση της τιμής του χρυσού, την αναζήτηση ενός ETF».
Για όσους επενδύουν μακροπρόθεσμα, ωστόσο, ο Lennox είπε ότι πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο έκθεσης σε εταιρείες εξόρυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης