Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συσσώρευση κάτω από τις 900 μονάδες – Τα χαρτιά που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συσσώρευση κάτω από τις 900 μονάδες – Τα χαρτιά που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις έβαλαν και πάλη πλάτη. Συσσώρευση σήμερα, αν και το κλίμα στις ξένες αγορές ήταν πολύ καλό. Μέτριες οι συναλλαγές με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στην ΕΤΕ, ενώ εντυπωσίασε και η ΜΟΗ στο κλείσιμο. Συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις ο ΟΠΑΠ και από την άλλη υστέρησαν Aegean, Eurobank και Ελλάκτωρ με Jumbo.

Αρκετό το ενδιαφέρον και για κάποια μικρομεσαία και σήμερα. Ξεχώρισαν οι Μύλοι Λούλη, καλή εικόνα και πάλι από τα Πλαστικά Θράκης, ενώ υστέρησε λόγω των φημών για αύξηση κεφαλαίου η Άβαξ.

ALPHA BANK: Αύριο είναι μία νέα μέρα λέει η Eurobank Equities και δίνει σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 1,58 ευρώ.

ΕΘΝΙΚΗ: Δεν απέχει πλέον σημαντικά από τα υψηλά της. Στα 2,66 ευρώ με όγκο 4,1 εκατ. τεμάχια.

MOTOR OIL: Αθόρυβα και χωρίς να προκαλεί η μετοχή βελτιώνει την τιμή της. Κρίσιμο το σημείο ή η γύρω περιοχή αν θέλετε και θέλουμε διάσπαση. Έχει μείνει πολύ πίσω σε σύγκριση με την αγορά. Τον περασμένο Ιούνιο ήταν περίπου στα 16 ευρώ. Σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα από τότε. Στα 14 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +3,24%.

ΑΒΑΞ: Η μετοχή άνοιξε στα 1,21 ευρώ και μετά από μισή ώρα πήγε στα 1,07 ευρώ. Οι πληροφορίες κατέκλισαν την αγορά και εκείνη τη στιγμή δηλαδή κάπου στα 1,07 ευρώ, ανεβάσαμε σχετικό θέμα. Υπήρξαν περισσότερα από ένα δημοσιεύματα με το ίδιο θέμα, ήτοι αύξηση κεφαλαίου και μάλιστα στη γενική συνέλευση του Ιουνίου. Δηλαδή κάποιοι από την εταιρεία μίλησαν σε κάποιους. Και βγαίνει η εταιρεία και το διαψεύδει. Ελπίζουμε να μη βγει μετά από 2 μήνες και να πει ότι πάει για αύξηση, γιατί θα φανεί πως οι δημοσιογράφοι έχουν… κληρονομικό χάρισμα!

Θυμίζουμε μόνο πως στην προηγούμενη αύξηση, είχε γίνει μύλος με την τιμή της αύξησης, που μία γινόταν στα 0,60 ευρώ την άλλη στα 0,45 ευρώ και τελικά έγινε στα 0,30 ευρώ. Μεγάλο το trading στη μετοχή αφού άνοιξε στα 1,2160 ευρώ και πήγε μέχρι τα 0,9490 ευρώ. Στα ύψη ο όγκος των συναλλαγών και συγκεκριμένα στα 2,98 εκατ. τεμάχια που αντιστοιχούν σε κάτι παραπάνω από το 2% του συνόλου. Στα 1,0980 ευρώ και στο -10,73%.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Στο 5μηνο ο τζίρος από τη βασική δραστηριότητα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα και βοήθησε λίγο η Βουλγαρία, είπε η διοίκηση στη γενική συνέλευση. Ο τζίρος όμως θα εμφανιστεί αυξημένος λόγω του λιμανιού του Βόλου, όπου οι πωλήσεις είναι στο +17% και η εταιρεία σκέφτεται να δώσει έμφαση σε αυτό το κομμάτι.

Ουσιαστικά νοικιάζει και σε άλλες εταιρείες χώρο για να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν εμπορεύματα, πρώτες ύλες κ.α. και αν δουν ότι έχει ενδιαφέρον ίσως κάνουν και επενδύσεις σε αποθήκες κτλ. Μεθαύριο κόβει μέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή.

Μεγάλος ο όγκος και σήμερα και έγινε όλος αυτός, που περιμέναμε βάσει αυτών που γράφαμε χθες, να γίνει. Θα θεωρήσουμε λοιπόν πως ο ξένος τελείωσε. Τέτοιες εντολές αγοράς είχαμε χρόνια να δούμε στη μετοχή! Η μετοχή με βάση το χθεσινό κλείσιμο ήταν στην τιμή που την είχε επιλέξει η στήλη για φέτος. Δηλαδή δεν είχε δώσει κίνηση και ήταν στα χαμηλά του περασμένου Μάρτη όταν κορυφώθηκε η πτώση λόγω της πανδημίας.

Σήμερα όμως μόλις συμπληρώθηκαν τα κομμάτια, έφυγε από τα 2,66 ευρώ και πήγε στα 2,90 ευρώ, όπου και έκλεισε και ήταν και το υψηλό της ημέρας. Ο όγκος στις 688 χιλ. τεμάχια και η άνοδο στο 9,02%. Ουσιαστικά έγινε το 4% του συνόλου των μετοχών. Και εδώ υπήρχε μεγάλο trading. Στο τέλος έμεινε με πωλητές 50 χιλ. τεμάχια. Μένει να δούμε αύριο τι είναι αυτά.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Και εδώ πάλι καλός όγκος και στις 30 χιλ. τεμάχια. Με άνοδο 8,26% η μετοχή και στα 1,18 ευρώ. Θα λέγαμε πως βρίσκουμε δίκαιη την αποτίμηση.

MODA BAGNO: Έγραψε νέο υψηλό 15 μηνών.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα 6,23 ευρώ και στο +2,64%.

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Στα 3,24 ευρώ και στο +1,89% με καλό όγκο 17 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης