Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση λίγο κάτω από τις 900 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση λίγο κάτω από τις 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με διαθέσεις συσσώρευσης το ξεκίνημα της συνεδρίασης. Απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση και έτσι οι αναλυτές περιμένουν κίνηση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Οι 900 μονάδες η κοντινή αντίσταση και η πιο σημαντική. Ξεχωρίζει κάπως οι Eurobank από τις τράπεζες και κινείται ανοδικά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ανοδικό το ξεκίνημα με τη Eurobank να βγάζει αντίδραση και να ενισχύεται άνω του 1%. Μικρή άνοδος για ΕΤΕ και ΠΕΙΡ και αμετάβλητη η ΑΛΦΑ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Οφείλουμε να παραδεχθούμε πως οι «Ολλανδοί» έχουν κάνει κορυφαίες συμφωνίες. Από τη μία έφυγαν από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε τιμές που δεν έχει πιάσει ακόμα η μετοχή και από την άλλη αγόρασαν το ποσοστό του Λ.Μπόμπολα σε τιμή που δεν έχει πιάσει η μετοχή το τελευταίο διάστημα και να κάτσει για διάστημα ώστε να μπορούσε κάποιος να μαζέψει κομμάτια. Τώρα, το θέμα είναι τι θα κάνει ο κ.Μπόμπολας με το ποσοστό που του έχει μείνει.

Stock option ετοιμάζει η εταιρεία για τα στελέχη. Ελπίζουμε όταν θα ωριμάσει και δοθούν στα στελέχη να έχει γυρίσει σελίδα ο όμιλος και να έχουν πάρει και κάτι οι μέτοχοι. Με το άνοιγμα της συνεδρίασης έγινε ένα πακέτο 5,168 εκατ. τεμαχίων στα 1,50 ευρώ ανά μετοχή. Αν δούμε τη συμφωνία της προηγούμενης διοίκησης με τους εφοπλιστές βλέπουμε ότι είναι να γίνουν ακόμα δύο πακέτα. Ένα 30/6 και ένα 30/7. Το άθροισμα των μετοχών που μένουν βγάζει ακριβώς το πακέτο που έγινε. Άρα ίσως να είναι αυτό και να τελείωσε η συναλλαγή.

ΟΛΠ: Μαθαίνουμε πως η διοίκηση επισκέφτηκε το υπουργείο Ανάπτυξης και ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την πορεία των επενδύσεων. Ήταν μία επίσκεψη που προβλέπεται από τη συμφωνία, για να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται.

ΕΧΑΕ: Προσπαθεί να σπάσει την ισχυρή αντίσταση. Θα χρειαστεί καλό όγκο και ίσως κάποια είδηση. Σήμερα έχει παρουσίαση στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ (απάντηση): Η δική μας εκτίμηση είναι πως η μετοχή, με τα τωρινά δεδομένα, αξίζει περισσότερα και ίσως πάνω από 3,5 ευρώ. Δε κάνουμε τώρα συγκριτική αποτίμηση με αυτά που βλέπουμε σε άλλους κλάδους και τέτοια. Ακολουθούμε τις δικές μας παραδοχές, εδώ και χρόνια. Το θέμα εδώ είναι να διατηρήσει καλούς όγκους και να μη γυρίσει στα παλιά που άνοιγε με δυσκολία. Αυτό βέβαια το θέλουμε για τα περισσότερα μικρομεσαία.

Στο ξεκίνημα η μετοχή έκανε όγκο σχεδόν 10 χιλ. τεμάχια. Παλιά ήθελε 2-3 μέρες να κάνει τόσα. Στα 2,96 ευρώ και στο +2% με αποτίμηση 50,6 εκατ. ευρώ.

ΟΓΚΟΙ: Έρχεται κάποια στιγμή που όλες οι μετοχές δίνουν ευκαιρία «απεγκλωβισμού». Συνήθως γίνεται σε υψηλές τιμές. Εκεί πρέπει να μειώνουμε θέσεις και όχι να αυξάνουμε. Οι αγορές θα πρέπει να γίνονται σε συσσωρεύσεις που κρατούν μήνες και η μετοχή ανοίγει με δυσκολία. Στα μικρά κυρίως αναφερόμαστε.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Με 6 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά και τιμή 1,20 ευρώ. Μέρες χρειαζόταν άλλες φορές να κάνει τέτοιο όγκο.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ (απάντηση): Μη μας ζητάτε να σας πούμε αν οι τοποθετήσεις σας είναι σωστές ή λάθος. Δεν είναι δική μας δουλειά. Η στήλη απλά ενημερώνει και βάζει και κάποιες εκτιμήσεις ή κάνει κάποιες υποθέσεις με βάση αυτά που βλέπει στο ταμπλό και ακούει στην αγορά. Οι αγορές ή οι πωλήσεις μετοχές θα πρέπει να γίνονται με δική σας απόφαση και μετά από συζήτηση με επαγγελματία της αγοράς. Τον σύμβουλό σας. Αυτός ξέρει καλύτερα το προφίλ σας.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Νέα ανοδική κίνηση με υψηλό όγκο. Στα 0,73 ευρώ και στο +5,80%.

ΑΒΑΞ: Παρά τη διάψευση η μετοχή συνεχίζει να πιέζεται.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης