Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Αλλάζει... επίπεδο η παραγωγή κρυπτονομισμάτων - Ηλεκτρικό αυτοκίνητο παράγει bitcoin όσο φορτίζει!

Αλλάζει... επίπεδο η παραγωγή κρυπτονομισμάτων - Ηλεκτρικό αυτοκίνητο παράγει bitcoin όσο φορτίζει!

Κάθε Spiritus θα είναι ένας «φιλικός προς το περιβάλλον κόμβος κρυπτογράφησης»

Ο καναδικός όμιλος κατασκευής ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων Daymak ανακοίνωσε ότι έχει σχεδιάσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπορεί να εξορύξει Bitcoin, Ethereum και Doge - όταν φορτίζει ή σταθμεύει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο «Spiritus» πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2023 και θα είναι εξοπλισμένο με «μια κορυφαία GPU για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων».
Ωστόσο, οι λεπτομέρειες είναι ακόμη ελάχιστες, ειδικά σχετικά με το ποιες είναι οι δυνατότητες του υλικού εξόρυξης.

Τι είναι το Spiritus

Κάθε Spiritus θα είναι ένας «φιλικός προς το περιβάλλον κόμβος κρυπτογράφησης», που περιλαμβάνει το υλικό εξόρυξης Daymak Nebular, το πορτοφόλι Nebular crypto και τις δυνατότητες ηλιακής φόρτισης.
Η Daymak είπε ότι, σε αντίθεση με άλλα οχήματα, το Spiritus δεν θα είναι ένα απλό περιουσιακό στοιχείο:
"Ενώ τα περισσότερα οχήματα υποτιμούνται ενώ βρίσκονται στο γκαράζ σας, το Nebula Miner θα σας εξασφαλίσει χρήματα ενώ το Spiritus σας είναι παρκαρισμένο", ανέφερε η Daymak.

Οι ενστάσεις...

Παρά το τεχνολογικό επίτευγμα, το Spiritus μπορεί να αποδειχθεί αντιοικονομικό (ή τουλάχιστον όχι ιδιαίτερα κερδοφόρο) στην εξόρυξη διαφόρων κρυπτονομισμάτων στο είδος της μικρής κλίμακας καταναλωτικής πλατφόρμας που είναι πιθανό να τοποθετηθεί σε ένα αυτοκίνητο.
Ο ιστότοπος «Documenting Bitcoin» εντόπισε την αστεία πλευρά της εφαρμογής εξόρυξης κρυπτονομισμάτων με ανανεώσιμη ενέργεια σε ένα αυτοκίνητο, λέγοντας στους 435.200 οπαδούς του ότι αυτό είναι «άχρηστο, αλλά απίστευτο».
Η εταιρεία έχει επίσης επισημάνει ότι η εφαρμογή Nebula Wallet θα προσφέρει δυνατότητες στοιχήματος για προγράμματα οδήγησης και υποστηρίζουν "Bitcoin, Ethereum, Doge, Cardano και πολλά άλλα."
Η Daymak λαμβάνει τώρα προπαραγγελίες για το αυτοκίνητο και δέχεται πληρωμές με κρυπτογράφηση σε Doge, Ethereum, Cardano και Bitcoin και επίσης «συνεργάζεται με μια ποικιλία πλατφορμών για να προσφέρει πληρωμές μίσθωσης μέσω crypto»

Το κόστος

Το Spiritus έρχεται σε ένα μοντέλο "deluxe" με τιμή 19,995 δολάρια και ένα "ultimate" μοντέλο με τιμή 149.000 δολαρίων.
Φαίνεται ότι τα μοντέλα διαφέρουν μόνο στην απόδοση οδήγησης, όπως η τελική ταχύτητα και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, καθώς και πρόσθετες δυνατότητες ασύρματης φόρτισης και προσαρμοσμένης βαφής - και όχι δυνατότητες εξόρυξης υλικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης