Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κομισιόν: Χωρίς ανάσα οι πληρωμές ΕΝΦΙΑ το 2022 - Θα ξεκινήσουν από τον Μάρτιο

Κομισιόν: Χωρίς ανάσα οι πληρωμές ΕΝΦΙΑ το 2022 - Θα ξεκινήσουν από τον Μάρτιο
Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2022
Σχετικά Άρθρα

Την εμπροσθοβαρή πληρωμή του ΕΝΦΙΑ για το έτος 2022 αποκαλύπτει η 10η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα από την Κομισιόν.
Σύμφωνα με την έκθεση η κυβέρνηση συμφώνησε με τους θεσμούς η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ να ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2022 και όχι από τον Σεπτέμβριο, κάτι που σημαίνει ότι ιδιοκτήτες ακινήτων θα τρέχουν του χρόνου και δεν θα προλαβαίνουν με τα εκκαθαριστικά του φόρου.
Πριν προλάβουν δηλαδή να πάρουν ανάσα από τον ΕΝΦΙΑ του 2021 που εξοφλείται φέτος σε 6 μηνιαίες δόσεις έως τον Φεβρουάριο του 2022, θα καταφθάσουν τα νέα εκκαθαριστικά πληρωμής.
«Η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα ακολουθήσει στις αρχές του 2022 με τις πρώτες πληρωμές τον Μάρτιο του 2022. Έτσι, οι πληρωμές του φόρου θα κατανέμονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αντί να επικεντρώνονται παράλληλα με τις πληρωμές φόρου εισοδήματος κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους», σημειώνεται στην έκθεση.

Οι νέες αντικειμενικές αξίες

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ολοκληρώσει την άσκηση ευθυγράμμισης των αντικειμενικών με τις αγοραίες τιμές και σύμφωνα με την έκθεση η ένταξη νέων περιοχών στο σύστημα έχει οδηγήσει σε διεύρυνση της βάσης υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ από το 85% των ακινήτων στο 95%.
Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2022 και η εφαρμογή τους δεν επηρεάζει μόνο τον ΕΝΦΙΑ αλλά θα βάλουν φωτιά σε όλους τους φόρους μεταβίβασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης