Διεθνή

Προ των πυλών η κοινή ευρωπαϊκή ταυτότητα ως app σε κινητά

Προ των πυλών η κοινή ευρωπαϊκή ταυτότητα ως app σε κινητά

Την εισαγωγή των λεγόμενων ψηφιακών πορτοφολιών - ταυτοτήτων ετοιμάζει η Κομισιόν

Σχετικά Άρθρα
Την εισαγωγή των λεγόμενων ψηφιακών πορτοφολιών - ταυτοτήτων, που, όπως λέγεται, θα προσφέρουν μια σειρά από υπηρεσίες στους 450 εκατομμύρια πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα προτείνει την Πέμπτη 3 Ιουνίου ο εκτελεστικός βραχίονας του μπλοκ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Οι νέες ευρωπαϊκές ταυτότητες θα είναι διαθέσιμες για όλους» σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Οι ταυτότητες θα επιτρέψουν στους Ευρωπαίους ευκολότερη και πιο γρήγορη ταυτοποίηση, ενώ σε αυτή θα αποθηκεύονται δεδομένα όπως διπλώματα οδήγησης, ιατρικές συνταγές ή τίτλοι σπουδών.
Πολλά κράτη μέλη ήδη παρέχουν στους πολίτες τους ταυτότητες σε ψηφιακή μορφή, οπότε η προτεινόμενη εφαρμογή θα αλληλεπιδρά με ήδη υπάρχοντα συστήματα. Την ίδια στιγμή, η ταυτότητα θα παρέχει στους πολίτες της ΕΕ το δικαίωμα για χρήση μιας υπηρεσίας στο σύνολο των 27 χωρών. Η χρήση του ψηφιακού πορτοφολιού – ταυτότητας δεν θα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες.
Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση
Η πανδημία Covid-19 επιτάχυνε τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, με τα κράτη μέλη να συμφωνούν σε ένα κοινό πρόγραμμα οικονομικής τόνωσης που εστιάζει σε πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις και υποστηρίζεται από έκδοση κοινού χρέους.
Οι κυβερνήσεις του μπλοκ, επίσης, ανέθεσαν στην Επιτροπή την προμήθεια εμβολίων κατά της Covid-19 για λογαριασμό τους και συμφώνησαν να τα μοιραστούν ανάλογα με τον πληθυσμό τους. Έχουν επίσης εισαγάγει διαλειτουργικά πιστοποιητικά που επιτρέπουν ταξίδια εντός του μπλοκ για όσους έχουν εμβολιαστεί, έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού ή έχουν νοσήσει και ανακάμψει.
Με τα νέα πορτοφόλια – ταυτότητες, τα οποία θα έχουν τη μορφή τηλεφωνικής εφαρμογής παρόμοιας με αυτές που χρησιμοποιούνται σε τηλέφωνα Android και Apple Inc., οι πολίτες της ΕΕ θα μπορούν να νοικιάζουν αυτοκίνητα εκτός της χώρας καταγωγής τους, να αποδεικνύουν την ηλικία τους, να υποβάλουν αίτηση για δάνεια, να ανοίγουν τραπεζικός λογαριασμούς, να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις ή να εγγράφονται σε πανεπιστήμια έως τον Οκτώβριο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης