Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Bloomberg: Η Αστυπάλαια γίνεται «πράσινη» για χάρη της Volkswagen

Bloomberg: Η Αστυπάλαια γίνεται «πράσινη» για χάρη της Volkswagen

Η Volkswagen κάνει την Αστυπάλαια «πράσινη»

Σχετικά Άρθρα

Στην Αστυπάλαια, που γίνεται «πράσινη» για χάρη του βιομηχανικού κολοσσού Volkswagen, αφιερώνει άρθρο του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.
Η Ελλάδα θα δημιουργήσει υποδομές που θα έχουν να κάνουν με ανανεώσιμες πηγές, συμπεριλαμβανομένων ηλιακών συλλεκτών και μπαταριών, για να βοηθήσει τη Volkswagen να κάνει τον στόλο της… ηλεκτρικό, αναφέρει. 
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να εγκαταστήσει ένα ηλιακό πάρκο 3 3 Mwh και σύστημα συλλεκτών 7 Mwh έως το 2023, που θα καλύψει σχεδόν το ήμισυ της συνολικής ζήτησης ενέργειας του νησιού. 
Τα 10 εκατομμύρια ευρώ (12 εκατομμύρια δολάρια) που προορίζονται για το έργο είναι πολύ λίγα σε σχέση με τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης επενδύει για τον ευρύτερο στόλο της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Ωστόσο, η Αστυπάλαια θα λειτουργήσει ως πείραμα τόσο για τη VW όσο και για την Ελλάδα, η οποία επιδιώκει τη ενεργειακή μετάβαση σε μη διασυνδεδεμένα νησιά.
Από τα περίπου 1.500 οχήματα που βρίσκονται τώρα στο νησί, περίπου το ένα τρίτο είναι αυτοκίνητα, και τα περισσότερα από αυτά είναι πολύ παλιά, δήλωσε ο Maik Stephan, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης της VW που διαχειρίζεται το έργο Astypalea.
Στόχος είναι να αντικατασταθούν όλα αυτά τα οχήματα με μοντέλα όπως τα VW ID.3 hatchback, ID.4 SUV και ABT e-Transporter van, καθώς και το Seat MÓ eScooter.
Κατά τη μετάβαση στο νέο υβριδικό ενεργειακό σύστημα, αντικαθιστώντας τα ορυκτά καύσιμα με ανεμογεννήτριες, η κυβέρνηση επιδιώκει μείωση του κόστους ενέργειας κατά τουλάχιστον 25%, καθώς και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% στην πρώτη φάση και 70% στη δεύτερη φάση.αδδα.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης