Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Εν εξελίξει rotation προς μετοχές αξίας - Τι να επιλέξουν οι επενδυτές και πότε

JP Morgan: Εν εξελίξει rotation προς μετοχές αξίας - Τι να επιλέξουν οι επενδυτές και πότε
Σε κάμψη ο τεχνολογικός κλάδος, αναφέρει η JP Morgan

Εν εξελίξει είναι ένα μεγάλο επενδυτικό rotation προς τις μετοχές αξίας από τις μετοχές ανάπτυξης, σύμφωνα με την JP Morgan, που συμβουλεύει τους επενδυτές σε ποια κατεύθυνση να στραφούν για να έχουν αποδόσεις.
Την προηγούμενη εβδομάδα, ενόψει του μαζικού rebalancing στα ETF, οι μετοχές που κυμαίνονται βάσει του momentum παρουσίασαν αυξημένη μεταβλητότητα – κάτι το οποίο θα μπορούσε να γίνει καλύτερα κατανοητό μέσα από την κατάρρευση των μετοχών ανάπτυξης που συσχετίζονται θετικά με το momentum.
mtum_risk_on.jpg
Και δεν χρειάζεται να ειπωθεί πως η πλειονότητα του επενδυτικού κοινού, λόγω αυτής της κατάστασης, στρέφεται σταδιακά στις μετοχές αξίας.
growth_is_anti_momentum.jpg
Αυτό είναι κάτι το οποίο απεικονίζει και στην ανάλυσή της η JP Morgan, η οποία, παρότι είναι η πλέον bullish bank της Wall Street, πλέον λαμβάνει αποστάσεις από το «κίνημα» των Redditors και πλέον συμβουλεύει τους πελάτες της να αγοράζουν put options στις τεχνολογικές μετοχές και να έχουν τον νου τους στα σημάδια πώλησης.
Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, η συσχέτιση ανάπτυξης και momentum είναι «σπασμένη» και καθοδηγείται από ένα rotation προς την Αξία, λόγω της επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας, η οποία οδηγεί τον πληθωρισμό και τα επιτόκια σε υψηλότερα επίπεδα.
Καθοδικά, από την άλλη, κινούνται οι τεχνολογικές μετοχές που ευνοούνται στα αποπληθωριστικά περιβάλλοντα.

Tι να προτιμήσουν οι επενδυτές

Έτσι, παρά την πρόσφατη ανάκαμψη στα QQQ, η JP Morgan αναμένει ότι αυτές οι αντιξοότητες θα επιμείνουν λόγω και της αύξησης των πληθωριστικών πιέσεων.
Πάντως, η τράπεζα δεν είναι τελείως αρνητική στις μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας.
Όπως υποστηρίζει, ενώ θα συνεχίσουν να αυξάνονται μακροπρόθεσμα, θα μειωθούν βραχυπρόθεσμα, καθώς το momentum είναι σπασμένο.
«Η αγορά των put options θα προσφέρει, για αυτό τον λόγο, όφελος στην πτώση».
Εν κατακλείδι, η JP Morgan αναφέρει πως, σκανάροντας τον σύνθετο τεχνολογικό δείκτη Nasdaq για μετοχές που «σπάνε», το 30% του QQQ «σπάει» ή είναι έτοιμο να «σπάσει», ενώ δεν παρατηρείται ανάλογο φαινόμενο στο δείκτη S&P 500, παρά μόνο για το 15% των μετοχών, εκ των οποίων το 42% ανήκει στους τομείς των υπηρεσιών τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών.
Η συμβουλή της JP Morgan;
Αγοράστε τον Ιούλιο put options στις BIDU, PDD, SWKS, QCOM, OKTA, XLNX και/ή TSLA.
nasdaq_100_members_buy_puts.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης