Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λήγει στις 09:00 το απεργιακό μπλόκο στο λιμάνι του Πειραιά - Κανονικά η αναχώρηση των πλοίων

Λήγει στις 09:00 το απεργιακό μπλόκο στο λιμάνι του Πειραιά - Κανονικά η αναχώρηση των πλοίων
Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία, η οποία όμως κρίθηκε παράνομη
Σχετικά Άρθρα

(upd) Για τις 09:00 αναμένεται η αναχώρηση του «Blue Star Delos», στο οποίο στήθηκε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 3/6 το πρωί απεργιακό μπλόκο καθώς μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού απέκλεισαν την είσοδο στο πλοίο  που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 07:25 το πρωί για Θήρα - Πάρο – Νάξο.
Κατόπιν διαπραγματεύσεων των απεργών αποφασίστηκε η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση να μετατραπεί σε στάση εργασίας έως τις 09:00 το πρωί, όταν και το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει κανονικά.
Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού είχε προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία στα πλοία της ακτοπλοΐας, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση έχει κριθεί από το πρωτοδικείο Πειραιά παράνομη αλλά όχι καταχρηστική.
«Δεν πρόκειται να αλλάξουμε στο ελάχιστο τον απεργιακό-αγωνιστικό μας σχεδιασμό!» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), με αφορμή τη δικαστική απόφαση, καλώντας την ίδια στιγμή συνδικάτα –συλλογικότητες - σχήματα και φορείς, να δώσουν αγωνιστικό παρόν στο λιμάνι του Πειραιά.
Την ίδια στιγμή και δεδομένης της δικαστικής απόφασης, πολλοί επιβάτες έκριναν ότι τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα γίνονταν κανονικά και κατά συνέπεια βρίσκονται έξω από το πλοίο, αναμένοντας την αναχώρηση τους.
Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά 12 δρομολόγια πλοίων.
Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την απεργιακή κινητοποίηση τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης