Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πέριξ των 900 μονάδων με τα μικρομεσαία ξανά στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πέριξ των 900 μονάδων με τα μικρομεσαία ξανά στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό το ξεκίνημα και συνεχίζονται οι επιλεκτικές τοποθετήσεις. Ήπιες απώλειες στις τράπεζες, δοκιμάζει τα 15 ευρώ η Motor Oil, προσπαθεί να σπάσει τα 4,30 ευρώ η ΕΧΑΕ. Συνολικά βλέπουμε διάθεση να κρατηθούν οι 900 μονάδες.


Από την άλλη φαίνεται πως το ενδιαφέρον διατηρείται στα μικρομεσαία και έχει και στο ξεκίνημα αρκετά που ξεχωρίζουν. Εξαιρετικές μέρες αυτές για τη στήλη, η οποία έχει αδυναμία στα μικρά του ΧΑ. Βλέπουμε και καλούς όγκους, που θέλουν όμως και προσοχή, κυρίως για αυτούς που εισέρχονται και όχι για αυτούς που έχουν τοποθετηθεί στις συσσωρεύσεις και τότε που οι όγκοι ήταν στα Τάρταρα.

ΕΧΑΕ: Προσπαθεί λέει τώρα η διοίκηση να φέρει εταιρείες στο ΧΑ. Πριν λίγους μήνες μας είχαν πει πως δεν ήταν δουλειά τους. Ευτυχώς που το κατάλαβαν. Αν το είχαν κάνει πιο νωρίς μπορεί να μην είχαν φύγει τόσες. Τα κόστη βέβαια είναι μεγάλα για τις εταιρείες. Η ΕΧΑΕ πρέπει να αυξήσει έσοδα και να μειώσει κόστη. Στη μετοχή θέλουμε διάσπαση των 4,30 ευρώ και να κινηθεί υψηλότερα. Οι τζίροι είναι μεγαλύτεροι φέτος και θα αυξήσουν τα έσοδα.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Λες και τα έχουν αφήσει σήμερα. Ήπιες κινήσεις και χαμηλοί όγκοι. Μάλλον και οι ξένοι τα μικρά κοιτάζουν.

ΦΗΜΕΣ: Λίγη προσοχή γιατί ακούμε ότι σε κάθε μικρό είναι και ένας «Εγγλέζος» και το παρακολουθεί. Μην τα πιστεύετε όλα. Ούτε να μισά θα επιβεβαιωθούν. Καλά χαρτιά, με καλά θεμελιώδη να κοιτάτε.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα σήμερα. Οι κάτοχοι μετοχές θα λάβουν καθαρό ποσό 0,057 ευρώ ανά μετοχή. Λόγω της πορείας της τους προηγούμενους μήνες δε θεωρούμε πως πρέπει να το χάσει, αλλά τα βραχυπρόθεσμα κέρδη των τελευταίων ημερών ίσως την πιέσουν. Αμετάβλητη η μετοχή στο ξεκίνημα.

IDEAL (απάντηση): Αν δούμε το πληροφοριακό δελτίο και τα Pro Forma αποτελέσματα του 2020, δηλαδή πως θα ήταν αν είχαν περαστεί τα αποτελέσματα των εταιρειών που θα μπουν στη χρήση που έληξε και τα συγκρίνουμε με τις μετοχές που θα τυπωθούν (SI.C.C και ESM), τότε η νέα Ideal θα είχε καθαρή θέση 47,3 εκατ. ευρώ, συνολικές υποχρεώσεις 17 εκατ. ευρώ με δάνεια λίγο πάνω από 6 εκατ. ευρώ και ταμείο 8,2 εκατ. ευρώ. Δηλαδή εξαιρετικά. Ένας ωραίος και καθαρός ισολογισμός κατά την άποψή μας.

Θα είχε το 2020 έσοδα 47,2 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 3,85 εκατ. ευρώ με τα περισσότερα να έρχονται από τη SI.C.C. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής ο νέος αριθμός μετοχών θα είναι 31,4 εκατ. ευρώ. Με τιμή 3,68 ευρώ που είχε χθες δίνει αποτίμηση 115,5 εκατ. ευρώ. Πάμε λοιπόν σε ένα p/e 30 φορές και ένα δείκτη p/bv 2,44 φορές. Σημειώνουμε την υπεραξία ύψους 23,1 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το ύψος των ιδίων κεφαλαίων.

Δε νομίζουμε πως αδικείται αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις προοπτικές αυτών των εταιρειών και τι μπορούν να προσφέρουν σε κέρδη στην τρέχουσα χρήση. Η στήλη είναι από τη φύση της πιο συντηρητική και προτιμά χαμηλότερα P/E.

PERFORMANCΕ (απάντηση): Η μετοχή είναι στις επιλογές μας για το 2020 και στο εικονικό μας χαρτοφυλάκιο. Μας ικανοποίησε η πορεία του 2020, ενώ η εταιρεία έχει αναφέρει πως το πρώτο τρίμηνο πάει πολύ καλά. Θέλει να αντλήσει κεφάλαια και πιστεύουμε πως πρέπει να μπει στην Κύρια Αγορά του ΧΑ. Θυμίζουμε πως όταν μπήκε στην ΕΝ.Α δεν άντλησε κεφάλαια.

Θυμίζουμε πως πριν από 12 μήνες ήταν κάτω από τα 3 ευρώ και σήμερα είναι κοντά στα 10 ευρώ. Μεγάλο το ράλι επομένως, αλλά έχουμε δει και μία καλή συσσώρευση τιμών στα ψηλά. Θέλουμε να κρατηθεί πάνω από τα 9,60 ευρώ και να ξαναδοκιμάσει προς τα 11 ευρώ.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Το ράλι της μετοχής είναι απολύτως δικαιολογημένο βάσει αποτελεσμάτων, τα οποία αν έχουν συνέχεια, μόνο ακριβή δε λες τη μετοχή. Αντιθέτως… Με τζίρο 10,2 εκατ. ευρώ από 7,2 εκατ. ευρώ είχε καθαρά κέρδη το 2020 994 χιλ. ευρώ από 428 χιλ. ευρώ. Η αποτίμηση είναι στα 12,7 εκατ. ευρώ. Από τις κατασκευαστικές, αποδεικνύεται τελικά ότι οι μικρές είναι φθηνότερες. P/E 12 με τα κέρδη του 2020. Στο +3% η μετοχή στο άνοιγμα.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έκανε τη διόρθωση από τα πρόσφατα υψηλά, στα οποία βρέθηκε λόγω εξαιρετικού τριμήνου και τώρα δείχνει και πάλι διαθέσεις να τα προσεγγίζει. Στα 6,80 ευρώ.

ΕΛΓΕΚΑ: Συνεχίζει ανοδικά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης