Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φρενίτιδα για τη μετοχή της AMC - Στο +400% σε δύο εβδομάδες

Φρενίτιδα για τη μετοχή της AMC - Στο +400% σε δύο εβδομάδες
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τίτλος της αμερικανικής εταιρείας ψυχαγωγίας έχει εκτοξευθεί 400% σε διάστημα δυο εβδομάδων

Δεν έχει τέλος η επενδυτική φρενίτιδα για τη μετοχή της AMC Entertainment, η οποία είναι η νέα «αγαπημένη» των χρηστών της κοινότητας Reddit.
Μετά τον διπλασιασμό της αξίας της την Τετάρτη, η μετοχή της AMC ενισχύεται προσυνεδριακά 20%, προς νέα επίπεδα ρεκόρ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τίτλος της αμερικανικής εταιρείας ψυχαγωγίας έχει εκτοξευθεί 400% σε διάστημα δυο εβδομάδων.
Η κεφαλαιοποίηση σημείωσε άλμα στα 33 δισ. δολ. κατά τη διάρκεια του ίδιου χρονικού διαστήματος, ξεπερνώντας άλλες meme stocks.
Καθόλου άσχημα για μία εταιρεία που βρισκότων στα πρόθυρα της χρεοκοπίας στις αρχές του 2021, όπως σημειώνει το Investing.com.
Η πανδημία οδήγησε σε εκτόξευση των χρεών της στα 5.4 δισ. δολ. στο α΄τρίμηνο του 2021, από χαμηλότερα των 2 δισ. δολ. το 2016.
Μπορεί η εντυπωσιακή άνοδος της μετοχής να αντάμειψε τους επενδυτές που αγόρασαν νωρίς, ωστόσο το ερώτημα είναι πόσο θα διαρκέσει το ράλι...

Πάνω από 500 εκατ. μετοχές άλλαξαν χέρια στις 2/6

Η φρενίτιδα που ξέσπασε στο ταμπλό της Wall Street για τη μετοχή της AMC Entertainment οδήγησε αρκετές φορές στην αναστολή διαπραγμάτευσης του τίτλου, που έφτασε να καταγράφει την Τετάρτη 2/6 άνοδο άνω του 100%.
Περισσότερα από 500 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας έχουν αλλάξει χέρια μέχρι στιγμής στη συνεδρίαση της Τετάρτης 2/6, αριθμός εντυπωσιακά υψηλότερος από τον μέσο όρο των 30 ημερών που είναι 143 εκατομμύρια μετοχές, όπως μεταδίδει το CNBC.
Νωρίτερα, η τιμή της μετοχής της AMC εκτινάχθηκε έως τα 72,62 δολάρια, πολύ πάνω από το προηγούμενο υψηλό ημέρας στα 36,72 δολάρια που καταγράφηκε την προηγούμενη Παρασκευή. Σημειώνεται ότι το υψηλό σε κλείσιμο για τον τίτλο βρίσκεται στα 35,86 δολάρια, που επιτεύχθηκε στις 23 Μαρτίου 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
Αυτήν την ώρα (21:22 ώρα Ελλάδος), η μετοχή της AMC καταγράφει εκ νέου άνοδο +95,66% και κινείται στο επίπεδο των 62,4 δολαρίων.
Η επενδυτική μανία για τον τίτλο της AMC δεν επηρεάστηκε ούτε από το δημοσίευμα που ανέφερε ότι το hedge fund Mudrick Capital έκλεισε τη θέση του στη μετοχή της αλυσίδας κινηματογράφων.
Την Τρίτη, η AMC -που είναι από τις αγαπημένες των μικροεπενδυτών που συνασπίζονται μέσω του Reddit- ανακοίνωσε ότι πούλησε 8,5 εκατομμύρια νέες μετοχές της στο hedge fund, κατά την τελευταία μιας σειράς αυξήσεων κεφαλαίου. Ωστόσο, αργότερα το hedge fund άλλαξε στάση και πούλησε το σύνολο του ποσοστού που απέκτησε στην AMC, σύμφωνα με το Bloomberg News.
Σημειώνεται ότι η μετοχή έχει σημειώσει άνοδο άνω του 2.800% από την αρχή του έτους, καθώς οι μικροεπενδυτές που συνεργάζονται μέσω του φόρουμ Reddit έχουν οδηγήσει σε ράλι τον τίτλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης