Διεθνή

Τουρκία: Ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα - Ανακοινώσεις από Erdogan (4/6)

Τουρκία: Ανακάλυψη  νέων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα  - Ανακοινώσεις από Erdogan (4/6)

Πέρυσι, η Τουρκία είχε ανακαλύψει κοίτασμα φυσικού αερίου 405 δισ. κυβικών μέτρων, πολύ κοντά στο θαλάσσιο οικόπεδο Tuna-1, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην περιοχή

Σχετικά Άρθρα

 Νέα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα, ανακάλυψε η Τουρκία, μετά την ολοκλήρωση των σεισμογραφικών ερευνών στην περιοχή Amasra-1, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021.
Σύμφωνα με Τούρκος αξιωματούχους, τους οποίους επικαλείται το δημοσίευμα, πρόκειται για μια σημαντική ποσότητα νέων κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Οι έρευνες

Πέρυσι, η Τουρκία είχε ανακαλύψει κοίτασμα 405 δισ. κυβικών μέτρων, πολύ κοντά στο θαλάσσιο οικόπεδο Tuna-1, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στη Μαύρη Θάλασσα.
H εξόρυξη δε, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει έως το 2023.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα στοιχεία για τα κοιτάσματα προέρχονται αποκλειστικά από τις τουρκικές αρχές, καθώς οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες δεν έχουν πρόσβαση στα προδρομα δεδομένα των ερευνών.
Κι αυτό, διότι όλη η διαδικασία πραγματοποιείται από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Tpao.

Οικονομία

Οι ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να λάβουν την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, με τον Recep Tayyip Erdogan να δηλώνει ότι τα ενεργειακά αποθέματα αναμένεται να αποτελέσουν λύση στα μακροχρόνια προβλήματα της τουρκικής οικονομίας.

Πολιτική εμπλοκή

Εξάλλου, ο Τούρκος πρόεδρος εδώ και αρκετούς μήνες αναζητάει τρόπους να αυξήσει τη δημοτικότητά του, καθώς οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν την αγανάκτηση των πολιτών αφενός για το πολύμηνο lockdown αφετέρου για τα οικονομικά προβλήματα.
Σήμερα, η Τουρκία εισάγει σχεδόν το σύνολο των 50 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, το οποίο καταναλώνει ετησίως.
Στόχος είναι η εγχώρια παραγωγή να φθάσει στα 80 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως έως το 2030, ξεπερνώντας κατά πολύ τις ανάγκες κατανάλωσης, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης