Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street: Η αύξηση κεφαλαίου της ΑMC ολοκληρώθηκε - Αντλήθηκε το ποσό ρεκόρ των 587 εκατ. δολ.

Wall Street: Η αύξηση κεφαλαίου της ΑMC ολοκληρώθηκε - Αντλήθηκε το ποσό ρεκόρ των 587 εκατ. δολ.
Το ποσό ρεκόρ των 587,4 εκατ. δολ. άντλησε η meme stock της εταιρείας κινηματογραφικών αιθουσών AMC Entertainment
Σχετικά Άρθρα

Το ποσό ρεκόρ των 587,4 εκατ. δολ. άντλησε η meme stock της εταιρείας κινηματογραφικών αιθουσών AMC Entertainment, κατά την ολοκλήρωση της προεξαγγελθείσας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Σύμφωνα με την εταιρεία, πουλήθηκαν 11,55 εκατομμύρια μετοχές, στη μέση τιμή των 50,58 δολ.
Σημειώνεται πως η AMC ανέμενε να πουλήσει 11 εκατ. «κομμάτια».
Νωρίτερα, η μετοχή, λόγω της αθρόας προσφοράς, έπεφτε -30%, ωστόσο σταδιακά «μάζεψε».
Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές σημείωνε πτώση -10%, στα 55 δολ. ανά μετοχή.
«Η προσθήκη επιπλέον 587,4 εκατομμυρίων δολαρίων νέων ιδίων κεφαλαίων, πέρα από τα 658,5 εκατομμύρια δολάρια που έχουν ήδη συγκεντρωθεί αυτό το τρίμηνο, οδηγεί σε συνολική αύξηση ιδίων κεφαλαίων κατά το δεύτερο τρίμηνο 1.246 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ως εκ τούτου προκύπτει ουσιαστική ενίσχυση και βελτίωση του ισολογισμού της AMC, κάτι που παρέχει ευελιξία για την αντιμετώπιση πιθανών προκλήσεων, αλλά για την αξιοποίηση ευκαιριών στο μέλλον » δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AMC, Adam Aron.  

Αύξηση 3.000% για την AMC από την αρχή του χρόνου

Από το κλείσιμο της Τετάρτης, η μετοχή της AMC είχε αυξηθεί σχεδόν 30 φορές από τις αρχές του τρέχοντος έτους, υπερβαίνοντας κατά πολύ την 15πλάσια αύξηση του GameStop (+3.000%).
Επιστρέφοντας στις αρχές του 2020, οι μετοχές ξεπέρασαν πρόσφατα την απόδοση της Zoom Video Communications, της οποίας η τεχνολογία τηλεδιάσκεψης έγινε πανταχού παρούσα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Σημειώνεται πως πριν από λίγους μήνες η AMC ήταν στο χείλος της χρεοκοπίας, καθώς ο κορωνοϊός έβαλε «λουκέτο» σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ.
lll.JPG
H AMC ηγείται ενός ράλι στις λεγόμενες meme μετοχές, που περιλαμβάνει την GameStop και τη Virgin Galactic.
Σύμφωνα με την εταιρεία χρηματοοικονομικής ανάλυσης Ortex, οι short-sellers έχασαν σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι αυτών των τριών μετοχών μόνο.
Η AMC ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι θα επιβραβεύσει τους μικρούς υποστηρικτές με ειδικές προβολές και δωρεάν ποπ κορν.
«Με αυξημένη ρευστότητα, την πρόοδο στα εμβόλια και την επικείμενη κυκλοφορία νέων τίτλων κινηματογραφικών ταινιών, ήλθε ο καιρό για την AMC να αντεπιτεθεί» αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης