Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για το χρύσο - Ενισχύθηκε στα 1.893,9 δολάρια η ουγγιά

tags :
Κέρδη για το χρύσο - Ενισχύθηκε στα 1.893,9 δολάρια η ουγγιά
Έσπασε το ανοδικό σερί 4 εβδομάδων ο χρυσός

Με άνοδο έκλεισε η τιμή του χρυσού σήμερα 4/6, χωρίς όμως το πολύτιμο μέταλλο να καταφέρει να ανακτήσει τα 1.900 δολάρια, με αποτέλεσμα να καταγράψει απώλειες σε επίπεδο 5νθημέρου, μετά από 4 εβδομάδες κερδών.
Η ασθενέστερη του αναμενόμενου αύξηση των μη αγροτικών μισθοδοσιών των ΗΠΑ τον Μάιο άσκησε πιέσεις στο δολάριο, γεγονός που ώθησε ανοδικά την τιμή του χρυσού.
Έτσι, το αμερικανικό δολάριο κινήθηκε πτωτικά, χάνοντας 0,4% στον δείκτη ICE U.S. Dollar.
Παράλληλα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου μειώθηκε στο 1,56% περίπου.
Σήμερα ανακοινώθηκαν και τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας, τα οποία έδειξαν ασθενέστερη των εκτιμήσεων αύξηση στις θέσεις εργασίας.
Η αμερικανική οικονομία συνέχισε να δημιουργεί θέσεις εργασίας τον Μάιο καθώς η ανάκαμψη από την κρίση του κορωνοϊού τροφοδοτεί την ισχυρότερη ζήτηση για υπηρεσίες και προϊόντα, οδηγώντας τον δείκτη ανεργίας κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο του 6%, και συγκεκριμένα στο 5,8%
Η οικονομία πρόσθεσε άλλες 559.000 θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Εργασίας, το οποίο αναθεώρησε τη μέτρηση του Απριλίου στις 278.000 θέσεις.
Ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου πρόσθεσε 18,70 δολάρια, ή 1%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.892 δολάρια ανά ουγγιά.
Σε εβδομαδιαία βάση, το κίτρινο μέταλλο έχασε περίπου 0,7% σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, μετά από τέσσερις διαδοχικές εβδομάδες ανόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης