Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία κέρδη 4,5% για το αργό στα 69,62 δολ. με υψηλό από τον Οκτώβριο του 2018

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία κέρδη 4,5% για το αργό στα  69,62 δολ. με υψηλό από τον Οκτώβριο του 2018

Οι επενδυτές ποντάρουν στην ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης «μαύρου χρυσού» μετά το σταδιακό άνοιγμα των οικονομιών

Με κέρδη έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου την Παρασκευή, σημειώνοντας "άλμα" άνω του 4,5% στην εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η ανάκαμψη της ζήτησης αυτό το καλοκαίρι θα καταστήσει πιο δύσκολο τον εφοδιασμό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Market Watch την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021.
«Η βασική ανοδική στήριξη αυτή τη στιγμή προέρχεται από την αυξανόμενη συνειδητοποίηση ότι η ζήτηση ανακάμπτει από την πανδημία», όπως δήλωσε ο Matthew Parry, υψηλόβαθμο στέλεχος της Energy Aspects.

Ύψος κατανάλωσης

Στην έκθεση Μαΐου, η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) ανέφερε ότι αναμένει η διεθνής κατανάλωση πετρελαίου να φτάσει κατά μέσο όρο σχεδόν τα 97 εκατ. βαρέλια την ημέρα το β' τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σε μια αύξηση κατά 2,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από το α' τρίμηνο και να αυξηθεί ύστερα στα 98,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως το γ' τρίμηνο και στα 100 εκατ. βαρέλια την ημέρα το δ' τρίμηνο.
Η επόμενη έκθεση της EIA θα δημοσιευτεί την ερχόμενη Τρίτη 8 Ιουνίου.

Σε υψηλά

«Οι προσδοκίες της αγοράς για την ανάκαμψη της ζήτησης αυτό το καλοκαίρι είναι υψηλές, ωστόσο υπάρχει προβληματισμός για το αν θα ικανοποιηθούν πλήρως», δήλωσε ο Parry στο MarketWatch.
Τα στοιχήματα αυτά για την ανάκαμψη της ζήτησης έχουν οδηγήσει τις τιμές του αμερικανικού αργού στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018 και τις τιμές του Brent στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2019.

Συμβόλαια

Ειδικότερα, το αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουλίου κέρδισε την Παρασκευή 81 cents ή 1,2% στα 69,62 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσε "άλμα" 5%.
Παράλληλα, το Brent παράδοσης Αυγούστου, πρόσθεσε 58 cents ή 0,8% και έκλεισε στα 71,89 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας κατέγραψε άνοδο 4,6%.

Προσφορά

«Η αισιοδοξία για εξομάλυνση της εαρινής ζήτησης καθώς ανοίγουν εκ νέου η ευρωπαϊκή και η αμερικανική αγορά, βοήθησε στην άνοδο των τιμών του αργού τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε ο Troy Vincent, αναλυτής αγοράς στην DTN.
«Η συγκράτηση παραγωγής και γεώτρησης από παραγωγούς αργού στις ΗΠΑ και η αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου συνέβαλαν επίσης στην άνοδο των τιμών», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης