Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Η «βασίλισσα» των paparazzi διώκεται μαζί με τον Sarkozy για δωροδοκία

Γαλλία: Η «βασίλισσα» των paparazzi διώκεται μαζί με τον Sarkozy για δωροδοκία
H Marchand φέρεται ότι «προστατεύει» παρασκηνιακά την εικόνα του προεδρικού ζεύγους από την εποχή της προεκλογικής εκστρατείας.
Σχετικά Άρθρα

Αφού κρατήθηκε επί δύο ημέρες, η επικεφαλής του πρακτορείου φωτογραφιών BestImage και θεωρούμενη «βασίλισσα των paparazzi», Mimi Marchand οδηγήθηκε στις 5/6 ενώπιον ανακριτή, στο Παρίσι.
Σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη για «σύσταση συμμορίας με σκοπό τη διάπραξη απάτης από εγκληματική οργάνωση», ανέφερε η δικηγόρος της, Caroline Toby.
Η Marchand «αμφισβητεί κατηγορηματικά τις κατηγορίες που της προσάπτονται», υπογράμμισε η δικηγόρος.
Η «Mimi», όπως είναι ευρύτερα γνωστή, μια πρώην ιδιοκτήτρια νυχτερινών κέντρων, φίλη κακοποιών αλλά και αστυνομικών, διατηρεί επίσης στενές σχέσεις τόσο με το ζεύγος Sarkozy όσο και, πιο πρόσφατα, με τον Emmanuel και την Brigitte Macron.

Παρασκηνιακός ρόλος

Φέρεται ότι «προστατεύει» παρασκηνιακά την εικόνα του προεδρικού ζεύγους από την εποχή της προεκλογικής εκστρατείας.
Η 74χρονη Marchand τέθηκε υπό κράτηση την Πέμπτη (3/6), στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που είχε ξεκινήσει με αφορμή μια συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Paris Match, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Γαλλολιβανέζος μεσάζοντας και επιχειρηματίας Ziad Takieddine.
Ο δημοσιογράφος François de Labarr είχε πάει στον Λίβανο συνοδευόμενος από έναν φωτορεπόρτερ του BestImage.

O Gaddafi

Στη συνέντευξη αυτήν ο Ziad Takieddine ανακάλεσε παλαιότερους ισχυρισμούς του για τον Sarkozy τον οποίο κατηγορούσε επί χρόνια ότι χρηματοδοτήθηκε για την προεκλογική εκστρατεία του 2007 από τον τότε ηγέτη της Λιβύης Muammar Gaddafi.
Ο επιχειρηματίας μίλησε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV, από τη Βηρυτό όπου έχει καταφύγει μετά την καταδίκη του, τον Ιούνιο του 2020, για μια άλλη υπόθεση.
«Φάνηκε η αλήθεια», αντέδρασε αμέσως, θριαμβευτικά, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας.
Ωστόσο, ο οικονομικός εισαγγελέας Jean Francois Bonner, δήλωσε τότε ότι η δίωξη σε βάρος του Sarkozy για αυτήν την υπόθεση δεν βασίζεται μόνο στους ισχυρισμούς του Takieddine.
Ο 70χρονος Γαλλολιβανέζος επιχειρηματίας, που διατηρούσε στενούς δεσμούς με το καθεστώς του Gaddafi. υποστηρίζει ότι μετέφερε βαλίτσες γεμάτες με χρήματα από την Τρίπολη και τις παρέδιδε στον προσωπάρχη του Sarkozy, το διάστημα 2006-7.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης