Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Βρετανία) για G7: Δέσμευση για εμβολιασμό κατά της Covid-19 του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι τα τέλη 2022

Johnson (Βρετανία) για G7: Δέσμευση για εμβολιασμό κατά της Covid-19 του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι τα τέλη 2022
Η σύνοδο κορυφής της G7 θα διεξαχθεί στην Κορνουάλη στην νοτιοδυτική Αγγλία στις 11-13 Ιουνίου, με τη συμμετοχή και του Αμερικανού προέδρου, J. Biden

Να δεσμευτούν κατά τη συνάντηση τους στη Βρετανία στις 11-13 Ιουνίου για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 του πληθυσμού ολόκληρου του πλανήτη μέχρι το τέλος του 2022, κάλεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός B. Johnson τους ηγέτες των πλούσιων χωρών της G7 το Σάββατο 5/6.
Η σύνοδο κορυφής της G7 θα διεξαχθεί στην Κορνουάλη στην νοτιοδυτική Αγγλία στις 11-13 Ιουνίου, με τη συμμετοχή και του Αμερικανού προέδρου, J. Biden.
O Βρετανός πρωθυπουργός B. Johnson πρόκειται να φιλοξενήσει την πρώτη, μετά από σχεδόν δύο χρόνια, διά ζώσης σύνοδο κορυφής της G7, που έρχεται μετά τη χθεσινή σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G7, στο πλαίσιο της οποίας δήλωσε ότι θα επιδιώξει μια δέσμευση για να επιτευχθεί ο στόχος του παγκόσμιου εμβολιασμού.
«Ο εμβολιασμός του πληθυσμού ολόκληρου του πλανήτη έως το τέλος του επόμενου έτους θα είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία της ιατρικής», ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε ανακοίνωσή του. «Καλώ τους συναδέλφους ηγέτες της G7 να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να τερματίσουμε αυτήν την φρικτή πανδημία και να δεσμευτούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να ξανασυμβεί η καταστροφή που προκάλεσε ο κορωνοϊός», πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι η Βρετανία έχει παραγγείλει πάνω από 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 για τον πληθυσμό των 67 εκατομμυρίων κατοίκων της και θα προχωρήσει σε δωρεές όσων δόσεων δεν χρειαστεί.

Περί εμβολιασμού

Μπορεί οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου να έχουν εμβολιάσει μεγάλο μέρος των πληθυσμών τους κατά της Covid-19, ωστόσο πολλές φτωχότερες χώρες δεν έχουν την ίδια πρόσβαση σε εμβόλια.
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αν δεν διανεμηθούν περισσότερα εμβόλια, ο ιός θα συνεχίσει να εξαπλώνεται και να μεταλλάσσεται.
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, που βρέθηκε στο Λονδίνο για τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G7, υπογράμμισε ότι είναι επείγουσα ανάγκη οι πλουσιότερες χώρες να προωθήσουν τους εμβολιασμούς σε φτωχότερες χώρες που δεν μπορούν να αγοράσουν εμβόλια.
Επανέλαβε τη θέση των ΗΠΑ για κατάργηση της πνευματικής ιδιοκτησίας για τα εμβόλια κατά της Covid-19, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να αντιμετωπίσουν προβλήματα σε αλυσίδες εφοδιασμού που εμποδίζουν τους εμβολιασμούς σε άλλα μέρη του κόσμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης