Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξέσπασμα Trump: Ο Fauci έκανε λάθος σε όλα – Η Κίνα να καταβάλλει αποζημίωση 10 τρισ. δολάρια για τον Covid 19

Ξέσπασμα Trump: Ο Fauci έκανε λάθος σε όλα – Η Κίνα να καταβάλλει αποζημίωση 10 τρισ. δολάρια για τον Covid 19
Ο Trump κάλεσε την Κίνα να καταβάλλει 10 τρισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στις ΗΠΑ και τον κόσμο για τη δική της διαχείριση του ιού
Σχετικά Άρθρα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον επικεφαλής επιδημιολόγο της χώρας, Anthony Fauci για τον χειρισμό της πανδημίας ενώ ζήτησε αποζημίωση από την Κίνα.
Μιλώντας στο συνέδριο του ρεπουμπλικανικού κόμματος στη Βόρεια Καρολίνα, ο Trump επέκρινε με δριμύτητα τον Fauci για την προτροπή του στους Αμερικανούς να συνεχίσουν να φοράνε μάσκες.
Ο Trump αποκάλεσε τον Fauci «όχι σπουδαίο γιατρό αλλά σπουδαία τηλεοπτική προσωπικότητα» για τις συχνές του εμφανίσεις στη μικρή οθόνη.
«Έκανε λάθος σχεδόν σε κάθε ζήτημα και έκανε λάθος και στη Wuhan και στο εργαστήριο, δήλωσε ο Trump.
Η προέλευση του ιού εξακολουθεί να αμφισβητείται έντονα και παραμένει υπό μελέτη από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

Ζήτησε αποζημίωση από την Κίνα

Η αντιμετώπιση της πανδημίας από τον Trump, στην οποία σχεδόν 600.000 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πεθάνει και ο ίδιος μολύνθηκε, ήταν ένας παράγοντας που οδήγησε στην ήττα του στις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο 2020 από τον Joe Biden, αναφέρει το Reuters.
Ο Trump κάλεσε την Κίνα να καταβάλλει 10 τρισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στις ΗΠΑ και τον κόσμο για τη δική της διαχείριση του ιού.
Τόνισε δε, πως όλα τα κράτη πρέπει να διαγράψουν το χρέος, που έχουν προς την Κίνα.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε και στην δικαστική έρευνα στα οικονομικά του, κάνοντας λόγο για εγκληματική ενέργεια, που είχε στόχο την απομάκρυνσή του από την προεδρία.

Επίθεση στον Biden

Ο Trump έστρεψε τα πυρά του και στον διάδοχό του στην προεδρία Joe Biden, τον οποίο χαρακτήρισε ως «την πιο ριζοσπαστική αριστερή διοίκηση στην ιστορία».
«Η χώρα καταστρέφεται μπροστά στα μάτια μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.
Αναφερόμενος στα εσωκομματικά, κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους να υποστηρίξουν υποψήφιους που είναι πιστοί σε αυτόν στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022.
«Η επιβίωση της Αμερικής εξαρτάται από την ικανότητά μας να εκλέγουμε Ρεπουμπλικάνους σε κάθε επίπεδο ξεκινώντας από τις ενδιάμεσες εκλογές του επόμενου έτους», ανέφερε ο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης