Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Νέα μυστηριώδης έκρηξη σε χαλυβουργείο – Υποψίες για ισραηλινό σαμποτάζ

Ιράν: Νέα μυστηριώδης έκρηξη σε χαλυβουργείο – Υποψίες για ισραηλινό σαμποτάζ
Πρόκειται για την τελευταία σε μία σειρά μυστηριωδών εκρήξεων σε ευαίσθητα σημεία που πλήττουν την Ισλαμική Δημοκρατία
Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής (6/6) σε ένα χαλυβουργείο στη νοτιοανατολική πόλη Zarand του Ιράν.
Πρόκειται για την τελευταία σε μία σειρά μυστηριωδών εκρήξεων σε ευαίσθητα σημεία που πλήττουν την Ισλαμική Δημοκρατία, εγείροντας ερωτήματα για πιθανά σαμποτάζ του Ισραήλ παρόμοια με αυτό που συνέβη πριν από ένα χρόνο το καλοκαίρι του 2020.
«Ο κυβερνήτης της Zarand είπε στο Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars πως δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί στο περιστατικό και ότι η κατάσταση παραμένει υπό έλεγχο», αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα «The Jerusalem Post».
Το περιστατικό φέρεται να προκλήθηκε από την ξαφνική υπερχείλιση λειωμένου υλικού στη υψικάμινο, με τον κυβερνήτη να τονίζει ότι δεν συνέβη έκρηξη.

Εικόνες έκρηξης

Ωστόσο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαιώνουν μία αρκετά μεγάλη πυρκαγιά που φαίνεται να πυροδότησε μια σημαντική έκρηξη, που με τη σειρά της εκτόξευσε στον αέρα συντρίμμια από το εργοστάσιο.
Ακόμα κι αν το Ιράν υποψιάζεται ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από μερικά από αυτά τα τελευταία περιστατικά τον περασμένο μήνα, οι αξιωματούχοι της Τεχεράνης είναι πιθανότατα απρόθυμοι να δημοσιοποιήσουν τις κατηγορίες, δεδομένου ότι οι διαπραγματευτές φέρονται ότι βρίσκονται κοντά σε μια πυρηνικής συμφωνίας στη Βιέννη.
Το Ισραήλ, που βρίσκεται εν μέσω καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων, έχει δεσμευτεί να ανατρέψει τη συμφωνία αυτή με κάθε τρόπο, ακόμη και εάν έλθει σε αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ.
iran_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης