Τελευταία Νέα
Διεθνή

Glegg (Facebook): Αναλογικός και δίκαιος ο διετής αποκλεισμός του Donald Trump

Glegg (Facebook): Αναλογικός και δίκαιος ο διετής αποκλεισμός του Donald Trump
Ο Trump χαρακτήρισε την απόφαση της Facebook, «ιδιαίτερα άδικη» μιλώντας σε συγκέντρωση των Ρεπουμπλικάνων στη Βόρεια Καρολίνα
Σχετικά Άρθρα

Η διετής απαγόρευση του λογαριασμού του Donald Trump στο Facebook έχει σχεδιαστεί να είναι δίκαιη, αναλογική και να υπερβαίνει την πολιτική, ανεξαρτήτως των διαμαρτυριών του πρώην προέδρου, δηλώνει ανώτερος αξιωματούχος της εταιρείας.
Ο Trump χαρακτήρισε την απόφαση της Facebook, «ιδιαίτερα άδικη» μιλώντας σε συγκέντρωση των Ρεπουμπλικάνων στη Βόρεια Καρολίνα.
Ισχυρίστηκε ότι η μεγαλύτερη εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης επιχειρεί να φιμώσει τη φωνή μίας «μεγάλης μερίδας ανθρώπων».
Ο Nick Clegg, αντιπρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων της Facebook, απέρριψε τους ισχυρισμούς Trump λέγοντας ότι ο πρώην πρόεδρος χρησιμοποίησε τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της εταιρείας για να πυροδοτήσει και να επαινέσει τους ταραξίες που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021 και διέκοψαν την επικύρωση της ήττας του από τον πρόεδρο Joe Biden.

Απόφαση όχι με βάση την πολιτική

«Η δουλειά μας δεν είναι να παίρνουμε τις αποφάσεις με βάση ποια πολιτική πλευρά πρόκειται να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει περισσότερο μαζί μας, αλλά απλώς να το πράξουμε με τρόπο δίκαιο, διαφανή και αναλογικό», δήλωσε ο Clegg, πρώην αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης.
Ο Clegg ανακοίνωσε την Παρασκευή (4/6) ότι ο Trump θα παραμείνει σε αναστολή από το δίκτυο του Facebook για τουλάχιστον δύο χρόνια και θα αποκατασταθεί το 2023 μόνο εάν έχει μειωθεί ο κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.
Το Facebook έθεσε το χρονοδιάγραμμα αφού το ανεξάρτητο συμβούλιο εποπτείας περιεχομένου επέκρινε την αρχική ανοιχτή αναστολή του πρώην προέδρου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης