Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Πόλεμο στον Elon Musk κήρυξαν οι Anonymous: «Νάρκισσος… απελπισμένος για προσοχή - Καταστρέφει ζωές με τα κρυπτονομίσματα»

Πόλεμο στον Elon Musk κήρυξαν οι Anonymous: «Νάρκισσος… απελπισμένος για προσοχή - Καταστρέφει ζωές με τα κρυπτονομίσματα»

«Έχετε ακόμη στεφανώσει πρόωρα τον εαυτό σας Αυτοκράτορα του Άρη, ένα μέρος όπου θα στείλετε τους ανθρώπους να πεθάνουν», ανέφεραν οι Anonymous για τον Musk

Σχετικά Άρθρα
Ένα σκληρό μήνυμα κατά του διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Elon Musk, δημοσίευσαν οι Anonymous, η ακτιβιστική ομάδα χάκερς, που βάλουν συνήθως κατά της διαφθοράς σε κυβερνήσεις.

Σε βίντεο που δημοσίευσαν, ανέφεραν ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla «δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν άλλο ναρκισσιστικό πλούσιο άντρα που είναι απελπισμένος για προσοχή».
Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν για τον Musk, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει τους υπαλλήλους του, βλάπτει το περιβάλλον, από πού προήλθε η περιουσία του, πώς πραγματικά έκανε η Tesla χρήματα και την προσπάθειά του να συγκεντρώσει και να ελέγξει την εξόρυξη bitcoin, ανέφεραν οι Anonymous.

Ποιοι είναι οι Anonymous

Οι Ανώνυμοι ή αλλιώς Ανώνυμους (Αγγλ: Anonymous), είναι μια ομάδα χάκερς. Ιδρύθηκε το 2003 και αρχικά έδινε στην δημοσιότητα διάφορες εικόνες που αλλιώς αποκαλούνται internet memes (μιμίδια).
Τα μέλη της ομάδας, από την ημέρα της ίδρυσης τους, δεν χρησιμοποιούσαν τα αληθινά τους ονόματα, αλλά ψευδώνυμα, ώστε παραμείνουν ανώνυμοι (εξού και το όνομα τους).
Κάποια στιγμή η ιστοσελίδα του 4chan απέκτησε αρκετή φήμη εξαιτίας διάφορων media, αλλά και όχι μόνο, καθώς και οι εφημερίδες όπως η The Guardian την είχε αναφέρει.
Στόχος των Anonymous ορίστηκε από τότε η διαδικτυακή ακτιβιστική δράση.
Ειδικότερα, ως προτεραιότητά τους έχει τεθεί η ελεύθερη διακίνηση πληροφοριών μέσω ίντερνετ, δεδομένου ότι, όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, η ενημέρωση που παρέχουν οι κυβερνήσεις, οι μεγάλες επιχειρήσεις και τα ΜΜΕ είναι στην πλειονότητα των περιπτώσεων κατευθυνόμενη και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.
Αξιοποιώντας το ίντερνετ λοιπόν, υποστηρίζουν οι Anonymous, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που αποκρύπτουν άλλοι φορείς.

Το βίντεο κατά του Musk

Το βίντεο ξεκινά με ένα μήνυμα:
«Χαιρετίζουμε τους πολίτες του κόσμου.
Αυτό είναι ένα μήνυμα από το Anonymous για τον Elon Musk».
Ο Elon Musk δεν είναι «τίποτα περισσότερο από έναν άλλο ναρκισσιστικό πλούσιο φίλο απελπισμένο για προσοχή»
«Τα τελευταία χρόνια απολαμβάνει την πιο ευνοϊκή φήμη οποιουδήποτε ατόμου στην τάξη των δισεκατομμυριούχων επειδή έχει αξιοποιήσει την επιθυμία πολλών από εμάς να ζήσουμε σε έναν κόσμο με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να εξερευνήσουμε το διάστημα», ανέφερε η ομάδα, προσθέτωντας:
Αλλά πρόσφατα, η προσεκτικά δημιουργημένη δημόσια εικόνα του εκτίθεται και οι άνθρωποι αρχίζουν να τον βλέπουν ως έναν άλλο ναρκισσιστικό πλούσιο φίλο που είναι απελπισμένος για προσοχή.
«Φαίνεται ότι η προσπάθειά του να σώσει τον κόσμο είναι περισσότερο ριζωμένη σε ένα σύμπλεγμα ανωτερότητας και σωτήρα από ότι είναι πραγματική ανησυχία για την ανθρωπότητα».

Υπάλληλοι, μικρά παιδιά, περιβάλλον υποφέρουν από τον Elon Musk

Στη συνέχεια, οι Anonymous τόνισαν ότι η έλλειψη ανησυχίας του Musk για την ανθρωπότητα «ήταν προφανής στους υπαλλήλους του για μεγάλο χρονικό διάστημα που αντιμετώπιζαν απαράδεκτες συνθήκες υπό τη διοίκηση του για χρόνια».
Η ομάδα αναφέρθηκε σε ένα άρθρο στο Observer με τίτλο «Elon Musk, Tesla πιέζει τους εργάτες στο χείλος καθώς τα κέρδη ανεβαίνουν.»
Το άρθρο εξηγεί ότι «οι εργαζόμενοι και οι υποστηρικτές της Tesla λένε ότι η εταιρεία διακινδυνεύει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων της με αδιάκοπη επιδίωξη αυτών των απατηλών αριθμών.
Είναι επίσης προφανές για τα μικρά παιδιά που εργάζονται στα ορυχεία λιθίου στο εξωτερικό, τα οποία καταστρέφουν επίσης το τοπικό περιβάλλον.
Επίσης, οι Anonymous κατηγορούν μάλιστα εμμέσως τον Musk ότι είναι «ανοιχτός σε πραξικοπήματα δικτατόρων σε μέρη όπου εξορύσσονται τα τοξικά του προϊόντα».

Δάφνες… για τον εαυτό του

«Έχετε ακόμη στεφανώσει πρόωρα τον εαυτό σας Αυτοκράτορα του Άρη, ένα μέρος όπου θα στείλετε τους ανθρώπους να πεθάνουν», συνέχισε η ομάδα, δείχνοντας ένα άρθρο με τίτλο «Ο Elon Musk ανακηρύσσεται αυτοκράτορας του Άρη».
"Οι θαυμαστές σας παραβλέπουν αυτά τα ζητήματα επειδή εστιάζουν στο πιθανό καλό που μπορούν να φέρουν τα έργα σας στον κόσμο", ανέφεραν ο Anonymous.
Ωστόσο, η ομάδα πρόσθεσε: «δεν είστε η μόνη παράσταση στην πόλη και ο ανταγωνισμός σας αυξάνεται έντονα κάθε μέρα που περνά.
Υπάρχουν πολλές άλλες εταιρείες που εργάζονται στην εξερεύνηση του διαστήματος και στα ηλεκτρικά οχήματα.
Είστε ο μόνος Διευθύνων Σύμβουλος που έχει κερδίσει μια λατρεία ακολουθώντας μέσω shitposting τον κόσμο στα κοινωνικά μέσα», πρόσθεσαν.

Το κύριο εισόδημα της Tesla προέρχεται από κρατικές επιδοτήσεις και όχι από αυτοκίνητα

Στη συνέχεια, οι Anonymous μίλησαν για το πώς η Tesla βγάζει τα χρήματά της.
«Πολλοί άνθρωποι μαθαίνουν τώρα ότι η συντριπτική πλειοψηφία του εισοδήματος της Tesla δεν προέρχεται στην πραγματικότητα από την πώληση αυτοκινήτων.
Προέρχεται από κρατικές επιδοτήσεις, πουλώντας πίστωση φόρου άνθρακα για την καινοτομία με καθαρή ενέργεια», αναφέρει η ομάδα.
Ωστόσο, επεσήμαναν:
«Αυτό δεν είναι τεχνικά η καινοτομία σας, επειδή δεν είστε ο ιδρυτής της Tesla.
Απλά αγοράσατε την εταιρεία από δύο άτομα πολύ πιο έξυπνα από εσάς».
Τα δύο άτομα στα οποία αναφέρονται οι Anonymous ήταν οι Martin Eberhard και Marc Tarpenning.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Tarpenning είπε ότι ο Musk ήταν επενδυτής της εταιρείας.
«Ήταν πάντα υποστηρικτικός από την αρχή, αλλά δεν ήταν ο ιδρυτής. Εμείς το ξεκινήσαμε», επιβεβαίωσε.
Ο Eberhard πρόσθεσε: «Στην πραγματικότητα πέτυχε μερικά καταπληκτικά πράγματα… Δεν είμαι σίγουρος γιατί πρέπει επίσης να πει ότι ήταν ο ιδρυτής ενώ δεν ήταν.
Δεν το καταλαβαίνω».

Καταστρέφει ζωές…

Οι Anonymous δεν άφησαν χωρίς κριτική και την προσπάθεια του Elon Musk να ελέγξει το Bitcoin.
Αναφερόμενοι σε ένα άρθρο με τίτλο «Tesla: Οι πωλήσεις Bitcoin και οι περιβαλλοντικές πιστώσεις αυξάνουν τα κέρδη», τονίζουν ότι η Tesla έχει επίσης κερδίσει περισσότερα χρήματα κρατώντας το bitcoin για δύο μήνες από ό,τι τα χρόνια πώλησης αυτοκινήτων.
Είναι επίσης πολύ πιθανό ότι αυτό το bitcoin αγοράστηκε με χρήματα από αυτές τις κρατικές επιδοτήσεις.
Ο Elon προσποιείται ότι είναι ανίδεος σχετικά με τη χρήση ενέργειας όταν το κύριο εισόδημα της Tesla (κυβερνητικά χρήματα) βρίσκεται στα κρυπτονομίσματα, αναφέρουν οι Anonymous.
Όσον αφορά το bitcoin και το εισόδημα της Tesla, οι Anonymous είπαν: «Πιστεύεται ευρέως ότι αναγκάσατε να αποκηρύξετε τη συμμετοχή της εταιρείας σας στο bitcoin για να διατηρήσετε αυτά τα πράσινα χρήματα της κυβέρνησης στα ταμεία της Tesla».
Σημείωσαν επίσης ότι «το επιχείρημα χρήσης ενέργειας σχετικά με την εξόρυξη είναι μια πολύ λεπτή συνομιλία που απαιτεί μια αρκετά περίπλοκη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των ηλεκτρικών δικτύων και του τρόπου με τον οποίο η υπερβολική ενέργεια σπαταλάται από εταιρείες ενέργειας και κρυπτογράφους».

Η προσπάθεια του Musk να συγκεντρώσει και να ελέγξει την εξόρυξη Bitcoin

Στη συνέχεια, το βίντεο μίλησε για την προσπάθεια του Elon Musk να συγκεντρώσει και να ελέγξει την εξόρυξη bitcoin.
Στις 24 Μαΐου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla ανακοίνωσε στο Twitter ότι είχε συναντηθεί με κορυφαίους εξορύκτες bitcoin της Βόρειας Αμερικής.
Κατά τη διάρκεια της κλειστής συνάντησης που φιλοξένησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microstrategy, Michael Saylor, είπε ότι οι ανθρακωρύχοι έχουν συμφωνήσει να σχηματίσουν ένα Bitcoin Mining Council.
Ωστόσο, οι Anonymous επισήμαναν:
Η κίνηση του [Elon] να δημιουργήσει ένα Bitcoin Mining Council θεωρήθηκε σωστά ως μια προσπάθεια να συγκεντρωθεί ο κλάδος και να τον πάρει υπό τον έλεγχό σας.
Στη συνέχεια, η ομάδα αναφέρθηκε σε ένα άρθρο στο Bitcoin News με τίτλο «Οι υποστηρικτές των Crypto γίνονται σκεπτικοί για την κλειστή συνάντηση μεταξύ δισεκατομμυριούχων και ανθρακωρύχων bitcoin».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης