Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

MicroStrategy: Πουλά ομόλογα 400 εκατ. δολ. για να αγοράσει Bitcoin

MicroStrategy: Πουλά ομόλογα 400 εκατ. δολ. για να αγοράσει Bitcoin
Στην πώληση ομολόγων για να αγοράσει Bitcoin προσανατολίζεται η τεχνολογική εταιρεία MicroStrategy
Σχετικά Άρθρα

Στην πώληση ομολόγων ύψους 400 εκατομμύριων δολαρίων προσανατολίζεται η τεχνολογική εταιρεία MicroStrategy, με σκοπό την αγορά Bitcoin.
Η εταιρεία, που έχει έδρα τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, δήλωσε ότι οι τίτλοι χρέους που αναμένεται να εκδώσει θα προορίζονται για εξειδικευμένο κοινό και για συγκεκριμένα επενδυτικά ιδρύματα.
Όσον αφορά τις εγγυήσεις, οι τίτλοι θα ασφαλιστούν με τα υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία της MicroStrategy, συμπεριλαμβανομένων τυχόν bitcoin που θα αποκτηθούν από τα έσοδα τους, αλλά εξαιρουμένων των υπάρχοντων bitcoin, δήλωσε η εταιρεία.
Σε κάθε περίπτωση, το placement θα ξεπερνά κατά 23 εκατομμύρια δολάρια τις ταμειακές ροές της εταιρείας το 2016, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Κερδοσκοπία

Τα 400 εκατομμύρια δολάρια που ζητά η MicroStrategy δεν θα χρησιμοποιηθούν για αναπτυξιακούς σκοπούς, αλλά για κερδοσκοπία, επισημαίνει η Oxford Club.
Ο επικεφαλής της εταιρείας Saylor υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της μετατροπής των χρημάτων της εταιρείας σε Bitcoin, λέγοντας ότι η επεκτατική νομισματική πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα οδηγήσει σε υπερβολική αύξηση του πληθωρισμού, οπότε το ψηφιακό asset θα λειτουργήσει αντισταθμιστικά.
Οι ανακοινώσεις της εταιρείας σχετικά με το Bitcoin και η είσοδος στον χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ήταν ένας από τους καταλύτες για το ράλι του 2020 και στις αρχές του 2021, πριν υποχωρήσει τον περασμένο μήνα.
Κατά τ’ άλλα, η MicroStrategy ανακοίνωσε επίσης ότι αναμένει ζημίες τουλάχιστον 284,5 εκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες σχετίζονται με τις διακρατήσεις bitcoin για τους τρεις μήνες που έληξαν στις 30 Ιουνίου 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης