Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μικρομεσαία και Alpha Bank στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μικρομεσαία και Alpha Bank στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΕΣ: Συνεχίζουν τη συσσώρευσή τους στα ιστορικά τους υψηλά οι αγορές του εξωτερικού, οι μεγαλύτερες δηλαδή, συνεχίζει και το ΧΑ τη δική του συσσώρευση γύρω από τις 900 μονάδες. Διατήρηση της μεταβλητότητας και επιλεκτικές κινήσεις με ήπιες συναλλαγές περιμένουν για σήμερα οι αναλυτές. Το διαδικτυακό forum της Νέας Υόρκης ξεκινάει σήμερα και θα είναι στο επίκεντρο.

Μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα να παρουσιαστεί στους θεσμικούς επενδυτές και τους διαχειριστές του εξωτερικού. Πλήθος στελεχών της κυβέρνησης έχουν αναλάβει το ρόλο αυτό. Το ΧΑ ξεκίνησε σταθεροποιητικά και με χαμηλό τζίρο. Απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις που θα ήταν χρήσιμες στην παρούσα χρονική περίοδο. Λίγο η Alpha Bank ξεχωρίζει και η Τράπεζα Αττικής στα πρώτα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Αττικής άνοιξε με άνοδο άνω του 4% και καλό όγκο. Η ΑΛΦΑ λόγω αύξησης προσπαθεί να αφήσει πίσω της τα 1,10 ευρώ και να κινηθεί προς τα 1,20 ευρώ και ουσιαστικά να μηδενίσει την απώλεια που είχε προκαλέσει η ανακοίνωση της αύξησης. Η ΕΤΕ άνοιξε με πτώση αλλά μάζεψε αμέσως. Οριακές κινήσεις από τις άλλες συστημικές.

ΕΧΑΕ: Ο χαμηλός τζίρος της αγοράς στέκεται τροχοπέδη στην προσπάθεια διάσπασης των 4,30 ευρώ. Βρίσκεται και σήμερα αρκετά κοντά στο σημείο. Θέλουμε ανοδική διάσπαση προκειμένου να ακολουθήσει και αυτή την κίνηση της αγοράς προς τα 4,60 ευρώ σε πρώτη φάση.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Λες και έχει χάσει τη δύναμή της, το τελευταίο διάστημα και δε μπορεί να πάει πάνω από τα 2,10 ευρώ. Κάνει και μεγάλους όγκους καθημερινά σχεδόν.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Συνεχίζει να έχει καλή εικόνα και δε φαίνεται να την έχει επηρεάσει η υποβάθμιση. Στο ξεκίνημα τουλάχιστον.

ΤΙΤΑΝ: Αρκετά πακέτα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. 8 συνολικά όλα στα 16,90 ευρώ και συνολική αξία 5,7 εκατ. ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ξεχωρίζει σήμερα, καθώς στα πρώτα πέντε λεπτά έχει όγκο πάνω από 20 χιλ. τεμάχια και άνοδο 2%. Έχει μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με τα άλλα μικρομεσαία. Στη συνέχεια αύξησε περαιτέρω όγκο και απόδοση ξεπερνώντας τα 1,60 ευρώ.

ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ: Ανοδικό άνοιγμα κοντά στο +10% με όγκο 7 χιλ. τεμάχια. Δεν είναι κακός για τα δεδομένα του. Η αποτίμηση στα 2,2 εκατ. ευρώ, άρα εύκολα μπορεί να πάει πάνω. Μόλις με 1.800 ευρώ η κίνηση.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Ιδιαιτέρως εντυπωσιακή η χθεσινή παρουσίαση στους αναλυτές, αφού η νέα στρατηγική έχει ένα εξαιρετικά φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο έως και 1 δισ. ευρώ σε ορίζοντα 8 ετών. Με όλους τους τρόπους θα προσπαθήσει η εταιρεία να πιάσει το νούμερο. Εξαγορές, συγχωνεύσεις, δανεισμό, προσέλκυση θεσμικών κεφαλαίων κ.α. Ήδη έχει ανακοινώσει μία συγχώνευση που της ανοίγει το δρόμο στις ΑΠΕ. Κοιτάζει τα μεγάλα έργα αλλά και τον τουρισμό. Η διοίκηση είπε επίσης πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα δείξει στο τζίρο και τα κέρδη την προοπτική που διαγράφεται.

INTERCONTINENTAL: Αύριο κόβει το μέρισμα των 0,37 ευρώ το οποίο αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 5%. Η στήλη δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα μερίσματα, καθώς αυτή είναι η πληρωμή των μετόχων. Τα άλλα είναι υπεραξίες που πρέπει να μπουν παντελόνι για να γραφτούν. Θέλει να αυξήσει την αξία του χαρτοφυλακίου τους και εντοπίζουμε ένα discount και φυσικά μία χαμηλή μόχλευση η οποία μπορεί να μεγαλώσει μέσω δανείου που πήρε για την ανάπτυξή της.

AVE: Και πάλι ανοδικά και στα 0,44 ευρώ με άνοδο 6% και όγκο 12 χιλ. τεμάχια. Στα 62 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΑΤΤΙΚΑ GROUP: Με καλές διαθέσεις και αυτή στο ξεκίνημα. Έχει μείνει και πίσω άλλωστε. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης