Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας σε ΑΔΕΔΥ: Ευθεία επίθεση της κυβέρνησης στις εργασιακές σχέσεις

Τσίπρας σε ΑΔΕΔΥ: Ευθεία επίθεση της κυβέρνησης στις εργασιακές σχέσεις
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να καταλύσει το δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο της Μεταπολίτευσης είπε ο κ.Τσίπρας
Σχετικά Άρθρα

Για ευθεία επίθεση της κυβέρνησης στις εργασιακές σχέσεις έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο εργασιακό νομοσχέδιο κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα Τρίτη 9/6 με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.
«Όταν επιτίθεται κανείς στην εργασία, όταν απορρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, όταν καταργεί το 8ωρο και θεσπίζει το 10ωρο εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, η μπάλα θα πάρει και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και στον δημόσιο τομέα - αυτή είναι η εμπειρία μας και από τη δύσκολη περίοδο των μνημονίων.
Είναι σημαντικό ότι η ΑΔΕΔΥ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε να συντονιστεί η δράση πρωτοβάθμιων εργατικών κέντρων, σωματείων.
Τώρα έχουμε μια κοινή πολύ σημαντική ημέρα απεργίας, και με τη ΓΣΕΕ και με την ΑΔΕΔΥ, που πρέπει να έχει επιτυχία για να δώσει ένα μήνυμα»
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στην ουσία θέλει να καταλύσει το δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο της Μεταπολίτευσης, αυτή είναι η ευθεία επίθεση στις εργασιακές σχέσεις με την κατάργηση του 8ωρου, που θέλει να μας πείσει ο κ. Χατζηδάκης ότι η κατάργηση των δικαιωμάτων και η πληρωμή με ρεπό είναι μια στροφή προς το μέλλον» ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

Βαθιά αντιλαϊκές ρυθμίσεις

«Δεν είναι μόνο η επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, είναι ο συνδικαλιστικός νομός, είναι και η συρρίκνωση του δικαιώματος της απεργίας μέσα στον εργασιακό νόμο, είναι η κατάργηση των ελεγκτικών μηχανισμών, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας -πράγμα που είναι και αντισυνταγματικό γιατί είναι μέριμνα του κράτους η ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων- είναι ο νόμος για τα ΑΕΙ» υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας, τονίζοντας ότι όλα αυτά αφορούν κάθε πολίτη, είτε εργαζόμενο στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα, αλλά και κάθε πολίτη συνολικά «γιατί οι εργασιακές σχέσεις και η προστασία της εργασίας είναι ζήτημα που δεν αφορά στενά μονάχα του εργαζόμενους».
«Είναι θέμα για το τι κοινωνία θέλουμε, τι δημοκρατία θέλουμε και υπ΄ αυτή την έννοια η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι μάχη υπεράσπισης δημοκρατικών και κοινωνικών κεκτημένων.
Αυτές οι ρυθμίσεις, απορρυθμίσεις, που είναι βαθιά αντιλαϊκές και αντεργατικές -και που δεν έχουν τη στήριξη παρά μονάχα μιας μικρής μειοψηφίας όπως δείχνουν όλες οι μετρήσεις της κοινής γνώμης- θα καταργηθούν αμέσως μόλις δοθεί η δυνατότητα σε μια προοδευτική κυβέρνηση να επαναφέρει την κοινωνία και τον τόπο σε μια κατεύθυνση κοινωνικής συνοχής» ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης