Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Τις επόμενες 2 εβδομάδες αναμείνατε αιμορραγικό επεισόδιο στη Wall Street

Nomura: Τις επόμενες 2 εβδομάδες αναμείνατε αιμορραγικό επεισόδιο στη Wall Street
Αίμα» στο ταμπλό της Wall Street «βλέπει» η Νomura

«Αίμα» στο ταμπλό της Wall Street «βλέπει» για τις επόμενες δύο εβδομάδες η Nomura λόγω λήξεων στα options, όμως μετά το πέρας αυτών, όπως λέει, θα ανοίξει μια οδός διαφυγής για τους επενδυτές.
Ίσως υπάρξει ένα μικρό sell off κατόπιν, ωστόσο πέρα από το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα οι επενδυτές είναι θωρακισμένοι.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιαπωνικό επενδυτικό οίκο, οι δρώντες στην αμερικανική χρηματαγορά περιμένουν να δουν προς τα πού θα κατευθυνθεί ο πληθωρισμός.
Ως εκ τούτου, ακόμη δεν έχουν υπάρξει σοβαρές κινήσεις, καθώς όλοι τηρούν στάση αναμονής, ενόψει και των λήξεων στα options τις επόμενες 15 ημέρες.
Σε αυτό το κλίμα, οι δείκτες HF Crowding Factor, Size Factor και Growth Factor σημείωσαν πτώση -1,3% και -1,6%, αντίστοιχα.
HF_crowding_factor.png
Παρ’ όλα αυτά, ενώ η επιστροφή ενός ακόμη short squeeze είναι πιθανή, το αφήγημα της «κανονικότητας» και του αναπληθωρισμού δίνει ξανά το «παρών», με τις εισροές προς τις μετοχές αξίας να φτάνουν το τελευταίο τρίμηνο τα 44,5 δισεκ. δολ. (στο 99,9ό εκατοστημόριο από το 2003), έναντι εισροών περίπου 20 δισεκ. δολ. στις μετοχές ανάπτυξης (2,7ό εκατοστημόριο)
value_growth_0.jpg
Σημαντικές κινήσεις

Σύμφωνα με τη Nomura, πραγματοποιούνται σημαντικές κινήσεις και αλλαγές στα ETF και στα option, που βρίσκονται σε μια φάση δέλτα συσσώρευσης (το δέλτα μετράει τη μεταβολή της αξίας του χαρτοφυλακίου λόγω μιας μοναδιαίας αύξησης στην αξία της μεταβλητής).
«Τα δε funds να χρησιμοποιούν τα options ως φθηνό beta, με τον δείκτη SPX/SPY σε ό,τι αφορά τα options να βρίσκεται στο 93ό εκατοστημόριο (κάτι που είχε να συμβεί από το 2014) και τα QQQ, δηλαδή τα ΕΤFs του σύνθετου τεχνολογικού δείκτη Nasdaq, να βρίσκονται στο 85ό εκατοστημόριο.
percentile_positions.jpg
Γιατί θα υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα

Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με την επενδυτική εταιρεία, έχουν να κάνουν με τους εξής τέσσερις λόγους:
α) Η σταθεροποίηση του δείκτη long gamma / long delta (τουλάχιστον μέχρι την επόμενη εβδομάδα σε ό,τι αφορά την αγορά των options
β)Αναμένεται επιτάχυνση των εταιρικών επαναγορών
γ)Αυξάνονται οι εισροές στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου, οι οποίες τον προηγούμενο αυξήθηκαν στα 71 δισεκατομμύρια δολάρια
δ)Διαπιστώνεται ένα ασταμάτητο «αιμορραγικό» επεισόδιο στον δείκτη VIX ETN Net Vega, όπου έχουν λάβει χώρα μεγάλες τοποθετήσεις, λόγω των προσδοκιών για επιθετική αύξηση του πληθωρισμού – η Fed δεν ανταποκρίθηκε αναλόγως...
VIX_etn_vega.png
Eν ολίγοις, σύμφωνα με τη Nomura, θα υπάρξουν ακόμη δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια των οποίων η αγορά θα παρουσιάσει εικόνα κατάρρευσης, ωστόσο μετά θα επέλθει σχετική ηρεμία..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης