Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι παραδόσεις αυτοκινήτων της Tesla στην Κίνα σημείωσαν άνοδο 29% τον Μάιο του 2021

tags :
Οι παραδόσεις αυτοκινήτων της Tesla στην Κίνα σημείωσαν άνοδο 29% τον Μάιο του 2021
Οι  χονδρικές πωλήσεις ενισχύονται, αλλά οι παραγγελίες πελατών μειώθηκαν σχεδόν κατά το τον περασμένο μήνα. Τι προβληματίζει.

Οι παραδόσεις αυτοκινήτων της Tesla στην Κίνα σημείωσαν άνοδο 29% τον Μάιο του 2021 σε σχέση με έναν μήνα πριν μετά την προσωρινή διακοπή της παραγωγής για συντήρηση.
Ωστόσο ορισμένοι αναλυτές παρακολουθούν για να δουν αν μια σειρά αρνητικά δημοσιεύματα θα μεταφραστούν σε τάση περιορισμού της ζήτησης τους επόμενους μήνες.
Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανέφερε χονδρικές πωλήσεις 33.463 τοπικών οχημάτων τον περασμένο μήνα, σε σύγκριση με 25.845 τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της κινέζικης υπηρεσίας Passenger Car Association.
Από αυτά, 11.527 πήγαν εκτός συνόρων, σε σύγκριση με τα 14.174 οχήματα που στάλθηκαν στο εξωτερικό, κυρίως στην Ευρώπη, τον περασμένο μήνα.
Ο αριθμός των αυτοκινήτων που πήγαν μόνο στην τοπική αγορά τον Μάιο αυξήθηκε κατά 88% από τον Απρίλιο.
Τα στοιχεία χονδρικής ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν απαραίτητα το επίπεδο της ζήτησης στη λιανική για την Tesla μέσω παραδοσιακών αντιπροσωπειών.
Οι επενδυτές ανησυχούν για ανατροπές μετά κάποιες αναταραχές στο σαλόνι αυτοκινήτου της Σαγκάης στα μέσα Απριλίου και κάποιες δυσχέρειες στην Καλιφόρνια.
Οι παραγγελίες πελατών μειώθηκαν σχεδόν κατά το ήμισυ τον Μάιο από τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον ιστότοπο τεχνολογικών ειδήσεων The Information.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης