Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Πάμε καλύτερα αλλά φοβόμαστε δ’ κύμα covid το φθινόπωρο

Γώγος: Πάμε καλύτερα αλλά φοβόμαστε δ’ κύμα covid το φθινόπωρο
Είναι ευτύχημα για την χώρα που έχουμε τρεις μήνες καλοκαίρι είπε ο κ.Γώγος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως πάμε καλύτερα επιδημιολογικά όσον αφορά την covid διατύπωσε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Χ. Γώγος, ο οποίος πάντως εξέφρασε την ανησυχία του για ένα δ’ κύμα από το φθινόπωρο, εάν δεν επιτευχθεί τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι.
«Φοβόμαστε και απευχόμαστε το 4ο κύμα το φθινόπωρο.
Έχει να κάνει με το τείχος ανοσίας.
Αν μέχρι το Σεπτέμβριο - Οκτώβριο είναι τέτοιο που αποτρέπει τη διασπορά, σαφώς πάνω από 60% με 70% θα βοηθήσει να το αποφύγουμε μαζί με τα τεστ» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Γώγος, ο οποίος σχετικά με το ωράριο λειτουργίας και την πλήρη απελευθέρωσή του αποσαφήνισε ότι όλα είναι πιθανά γιατί τα πράγματα είναι σαφώς καλυτέρα. «Πάμε με βήμα – βήμα κάθε Παρασκευή κρίνουμε βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων.
Είναι σαφές ότι πάμε καλυτέρα δεν επιβεβαιώθηκαν κάποιες προβλέψεις, και αυτό δείχνει την ισχύ της εμβολιαστικής κάλυψης» υποστήριξε ο κ.Γώγος, ο οποίος εμφανίστηκε σύμφωνος στη μουσική σε οργανωμένα μέρη, αλλά όχι στη μουσική στα κορωνοπάρτι.
«Ο καιρός είναι θετικός, υπάρχει μικρότερη μετάδοση στους ανοιχτούς χώρους σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς είναι ευτύχημα για τη χώρα που έχουμε τρεις μήνες καλοκαίρι.
Η αναγκαιότητα του εμβολιασμού είναι πλέον προφανής και φέρνει στο τραπέζι διάφορα» είπε ο κ.Γώγος, αναφέροντας πως το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 65% στους μεγάλους είναι λίγο πίσω.
Διευκρίνισε ότι μόλις ανοίξουν οι εμβολιασμοί για όλους μπορούμε να συζητήσουμε το θέμα της αναγκαιότητας εμβολιασμένων για συγκεκριμένες ευαίσθητες ομάδες κατ’ εξοχήν τους υγειονομικούς, αλλά και όσους εργάζονται σε κλειστούς χώρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης