Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Δεν τελειώσαμε με την πανδημία – Προοδευτικό το εργασιακό νομοσχέδιο

Πελώνη: Δεν τελειώσαμε με την πανδημία – Προοδευτικό το εργασιακό νομοσχέδιο
Υπάρχει συμφωνία για παροχή των self test από τα φαρμακεία έως τις 19 Ιουνίου είπε η κα.Πελώνη
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με την πανδημία διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία ανέφερε ότι η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση των ειδικών για το ωράριο κυκλοφορίας και για τη μουσική στην εστίαση.
«Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή περιμένουμε την εισήγηση της για τη διεύρυνση του ωραρίου και της μουσικής στους εξωτερικούς χώρους.
Νομίζω πρέπει να συζητάμε για διεύρυνση, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με την πανδημία» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Πελώνη, η οποία αναφέρθηκε και στο θέμα των διευκολύνσεων σε ανθρώπους που έχουν πλήρως εμβολιαστεί.
«Όπως είπε χθες κι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να ανοίξει επί της ουσίας το θέμα των διευκολύνσεων αν δεν δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ενήλικες για πρόσβαση στο εμβόλιο.
Ένα ζήτημα είναι οι διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους με βάση και τα επιστημονικά δεδομένα, άλλο είναι η υποχρεωτικότητα σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων όπως οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.
Περιμένουμε τη γνωμοδότηση της επιτροπής βιοηθικής» υπογράμμισε η κα. Πελώνη, η οποία σχετικά με το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID διευκρίνισε ότι ήδη μπορεί να τυπώνεται ή κάποιος να έχει στο κινητό του.

Self test από φαρμακεία έως 19 Ιουνίου

Όσον αφορά τα self test η κα.Πελώνη είπε ότι «υπάρχει συμφωνία κυβέρνησης με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό για διανομή τους έως τις 19 Ιουνίου και προφανώς πρέπει να τηρηθεί στο ακέραιο».
«Αν γίνει κάτι διαφορετικό θα εκληφθεί ως εκβιασμός από το συγκεκριμένο σύλλογο» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να συνεχίσει τη συνεργασία με τα φαρμακεία, ωστόσο αν αυτό δεν είναι εφικτό θα βρεθούν άλλοι τρόποι διανομής.

Προοδευτικό το εργασιακό νομοσχέδιο

Όσον αφορά το εργασιακό νομοσχέδιο και την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για πολύ προοδευτικές μεταρρυθμίσεις με τις οποίες εκσυγχρονίζεται η νομοθεσία του ’80.
«Προφανώς δεν μπορούμε να πάμε στις επόμενες δεκαετίες με νομοθεσία του 1980 δίνει λύσεις σε ζητήματα της πραγματικής ζωής και των πραγματικών εργαζομένων, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στις εξελίξεις και να ανακαλύπτουμε τώρα την Αμερική.
Υπάρχουν ζητήματα αδήλωτης εργασίας, αδήλωτων ή απλήρωτων υπερωριών προοδευτικές μεταρρυθμίσεις όπως νέες άδειες που θεσμοθετούνται, όπως οι ρυθμίσεις για αντιμετώπιση σεξουαλικής παρενόχλησης, δίνεται δυνατότητα στον εργαζόμενο εφόσον το θελήσει, για εναλλακτικό τρόπο στις υπερωρίες τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας για να συμφιλιώσει την προσωπική με την επαγγελματική του ζωή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να τα βάλει όλα στο ίδιο τσουβάλι διαστρεβλώνοντας.
Άλλο οι υπερωρίες, άλλο η διευθέτηση του χρόνου εργασίας» υποστήριξε η κα.Πελώνη, η οποία σημείωσε ότι δεν υφίσταται θέμα ανασχηματισμού, καθώς, όπως είπε, ο προηγούμενος έγινε πριν από 6 μήνες κι ο πρωθυπουργός δεν είναι οπαδός των συνεχών αλλαγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης