Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Γιατί ο πρόεδρος του Ιράν ζητά νομικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα

Γιατί ο πρόεδρος του Ιράν ζητά νομικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα
Tρόπους να εισαγάγει ένα νομικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα αναζητά το Ιράν, την ώρα που η εξόρυξη bitcoin παραμένει απαγορευμένη στη χώρα
Σχετικά Άρθρα
Tρόπους να εισαγάγει ένα νομικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα αναζητά το Ιράν, την ώρα που η εξόρυξη bitcoin παραμένει απαγορευμένη στη χώρα.
Κατά τη συνεδρίαση της Eπιτροπής Oικονομικού Συντονισμού του υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη, ο Ιρανός πρόεδρος Hassan Rouhani,  τόνισε την ανάγκη νομιμοποίησης των δραστηριοτήτων κρυπτογράφησης για τη διατήρηση και προστασία των εθνικών συμφερόντων.
Ο Rouhani ανέφερε ότι η χώρα πρέπει να δώσει προσοχή στις νομικές και τεχνικές απαιτήσεις σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και τα ψηφιακά νομίσματα.
 
Νομικό πλαίσιο ζητά ο Rouhani

Σημειώνοντας τους κινδύνους της διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων, ο Ρουχάνι τόνισε ότι η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σε αυτόν τον τομέα είναι απαραίτητη για την αποφυγή μη επαγγελματικών καταχωρήσεων:
«Για τη νομιμοποίηση της δραστηριότητας των κρυπτονομισμάτων και την προστασία του ανθρώπινου κεφαλαίου σε αυτόν τον τομέα, πρέπει να σκεφτούμε μια λύση το συντομότερο δυνατό και να καθορίσουμε και να κοινοποιήσουμε τους απαραίτητους νόμους και οδηγίες».
Ο Rouhani ζήτησε μια κοινή μελέτη μεταξύ διαφορετικών μερών για τη θέσπιση ενός νομικού πλαισίου για τα κρυπτονομίσματα.
«Οι αρμόδιες υπηρεσίες στον τομέα των κεφαλαιαγορών θα πρέπει να συνεργάζονται με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τον κυβερνοχώρο στον τομέα της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με αυτό το φαινόμενο και τις οδηγίες και τους νόμους του», τόνισε ο πρόεδρος του Ιράν.
Διευκρίνισε επίσης ότι η εξόρυξη crypto, εξακολουθεί να απαγορεύεται μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και τα υπουργεία Επικοινωνίας και Πληροφορικής και Ενέργειας είναι υπεύθυνα για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε αυτά τα κέντρα.
Τον περασμένο μήνα, το υπουργείο Ενέργειας της χώρας ανακοίνωσε ότι η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων με οικιακή ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι νόμιμη και, συνεπώς, οι miners θα πρέπει να πληρώσουν βαριά πρόστιμα εάν ανακαλυφθούν.
Για να καλύψει τις ανάγκες της αυξημένης οικιακής ηλεκτρικής κατανάλωσης κατά τη διάρκεια των καυτών καλοκαιριών στη χώρα, το Ιράν επέβαλε πρόσφατα μία εθνική απαγόρευση του mining κρυπτονομισμάτων, μέχρι τον Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης