Football Talk

Premier League: Συμφωνία του Big 6 για πληρωμή 20 εκατομμυρίων για το «πραξικόπημα», ρήτρα -30 για να μην ξανασυμβεί!

Premier League: Συμφωνία του Big 6 για πληρωμή 20 εκατομμυρίων για το «πραξικόπημα», ρήτρα -30 για να μην ξανασυμβεί!

Σε συμφωνία έχουν έρθει οι 6 «μεγάλες» ομάδες της Αγγλίας με την Premier League, προκειμένου να αποφύγουν την πιθανή τιμωρία της Ομοσπονδίας εξαιτίας της προσπάθειας συμμετοχής στην European Super League.

Οριστική φαίνεται πως είναι η αποχώρηση των 6 «μεγάλων» ομάδων της Premier League από την ιδέα της υλοποίησης της European Super League, με τις Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τότεναμ και Τσέλσι να συμφωνούν να πληρώσουν 20 εκατομμύρια η κάθε μία, ώστε να αποφύγουν την τιμωρία που θα επέσυρε μία ρεαλιστική υπόσταση της Ευρωπαϊκής Λίγκας.

Άμεση συνέπεια της συμφωνίας που επετεύχθη αποτελεί η δεδομένη εγκατάλειψη του εν λόγω project από τις ομάδες της Premier League, με την συμφωνία να περιλαμβάνει την αποπληρωμή άλλων 20 εκατομμυρίων λιρών, σε περίπτωση που επιχειρήσουν να προβούν σε ανάλογη κίνηση.

Η τιμωρία αυτή θα ενεργοποιηθεί αν οι «επαναστάτριες» αγγλικές ομάδες δεν τιθασευτούν με την πρωταρχική συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει πέραν της πληρωμής του εν λόγω ποσού, και αφαίρεση 30 βαθμών!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης