Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

O Paulson δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση της Alpha - Θετική εξέλιξη για τη μετοχική σύνθεση, το ΤΧΣ με 88 εκατ. στην ΑΜΚ

O Paulson δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση της Alpha - Θετική εξέλιξη για τη μετοχική σύνθεση, το ΤΧΣ με 88 εκατ. στην ΑΜΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Paulson φαίνεται να μη συμφωνεί με τη δομή της αύξησης κεφαλαίου της Alpha Bank

Σχετικά Άρθρα

Ο Paulson, με ποσοστό 5,4% στην Alpha Bank, δεν θα συμμετάσχει στη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 800 εκατ. ευρώ, και η εξέλιξη αυτή είναι σίγουρα θετική για την τράπεζα.
Ο βασικός λόγος που o Paulson δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι ότι ήδη επένδυσε σημαντικά κεφάλαια στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία ελέγχει το 18,8%.
Συν τοις άλλοις, εμφανίζεται να καταψηφίζει το σχέδιο της αύξησης κεφαλαίου στην Alpha, εξέλιξη που αποδεικνύει τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά με τα οποία κινείται το αμερικανικό family office.
Στην Πειραιώς επιχείρησε και κατάφερε να ελέγξει πλήρως την τράπεζα εις βάρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ στην Alpha Bank, που κατέχει ποσοστό μειοψηφίας, καταψηφίζει τη σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αποδεικνύοντας τα αλλότρια σχέδιά του.
Από την άλλη, η Alpha Bank έχει ήδη βρει επενδυτές για να καλύψει το 5,4% του Paulson, οπότε για την τράπεζα η αύξηση της διασποράς μετοχών αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη.
Ο Paulson ήταν για καιρό βαρίδι στα σχέδια του τραπεζικού ομίλου.
 
Τι μετέδιδε το Bankingnews.gr νωρίτερα

Οι ελληνικές τράπεζες, κάποτε στο επίκεντρο των οικονομικών προβλημάτων της Ευρώπης, αλλά τώρα είναι το «καυτό στοίχημα» για τους επενδυτές που αναμένουν μια ισχυρή οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία Covid-19.
Αυτό αναφέρει νέο δημοσίευμα της Wall Street Journal, υπενθυμίζοντας ότι μια «έκπληξη» για αύξηση κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ σε μία από τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες της χώρας, την Alpha Services and Holdings, «δεν ενθουσιάζει ορισμένους επενδυτές».
Καταψήφισε ο Paulson την ΑΜΚ;
Η Paulson & Co., ο μεγαλύτερος μέτοχος της Alpha, με περίπου 5,4%, καταψήφισε την αύξηση κεφαλαίου, σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal.
Ο πληρεξούσιος σύμβουλος ISS (proxy adviser) σύστησε επίσης ψήφο κατά της πρότασης, η οποία θα αποφασιστεί στη συνέλευση των μετόχων στις 15 Ιουνίου.
Η Paulson & Co., το οικογενειακό γραφείο του πρώην διευθυντή hedge-fund, John Paulson, και μακροχρόνιος επενδυτής στις ελληνικές τράπεζες, δεν βλέπει την ανάγκη η Alpha Bank να συγκεντρώσει κεφάλαια τώρα, ενώ φαίνεται να μην συμφωνεί με τη δομή της αύξησης, σύμφωνα με πληροφορίες της WSJ.

Πάντως αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι παρά το γεγονός ότι η WSJ αναφέρει ότι αρκετοί επενδυτές δεν βλέπουν θετικά την ΑΜΚ της Alpha Bank, ή ακόμη και αν δεν συμμετάσχει ο Paulson, πληροφορίες του Bankingnews αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών είναι μεγάλο και η αύξηση θα καλυφθεί.

Η στάση της Alpha Bank
Η WSJ προσπάθησε να επικοινωνήσει με εκπρόσωπος της Alpha, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό. Παλαιότερα όμως η τράπεζα είχε αναφέρει ότι έχει την υποστήριξη από το ΤΧΣ με σχεδόν το 11% των μετοχών και ορισμένων άλλων επενδυτών.
Όπως έχει επισημάνει η τράπεζα, η αύξηση είναι απαραίτητη προκειμένου να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε σημείο καμπής και πρόκειται να λάβει τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα στελέχη της τράπεζας έχουν αναφέρει ότι το σχέδιό τους, που ονομάζεται «Project Tomorrow», περιλαμβάνει αύξηση των χορηγήσεων, εκκαθάριση επισφαλών δανείων και επέκταση στη Ρουμανία.
Ελπίζει μάλιστα να αυξήσει την απόδοση κεφαλαίου στο 10% μέσα σε λίγα χρόνια, από μείον 1% το 2020.
E3ck5sCWUAkvajh.jpg
www.bankingews.gr
Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης