Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mass (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Στόχος να συμφωνήσουμε με τις ΗΠΑ για τον Nord Stream 2 έως τον Αύγουστο

Mass (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Στόχος να συμφωνήσουμε με τις ΗΠΑ για τον Nord Stream 2 έως τον Αύγουστο

Τον Αύγουστο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα παρουσιάσει μια νέα έκθεση στη Γερουσία για το Nord Stream 2 και εν δεχομένως θα προτείνει κυρώσεις  

Σχετικά Άρθρα

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας εξέφρασε την επιθυμία να καταλήξoυν σε αποτελέσματα οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τον αγωγό Nord Stream 2 έως τον Αύγουστο, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021.
Ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas δήλωσε στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) ότι «ουσιαστικά πρόκειται για την σύμβαση μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας, η οποία λήγει στα τέλη του 2024.
Προκύπτει το ερώτημα εάν μπορεί να παραταθεί ώστε να έχει η Ουκρανία μεγαλύτερη ασφάλεια στον προγραμματισμό της.
Η Γερμανία θα μπορούσε να συμμετάσχει ενεργότερα στη λεγόμενη Πρωτοβουλία "Three Seas", στην οποία συνενώθηκαν 12 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης για να συνεργαστούν σε ενεργειακά θέματα.

Υπαναχώρηση

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden εγκατέλειψε εν μέρει την επί χρόνια απόλυτη αντίθεσή στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας πριν από τρεις εβδομάδες και παραιτήθηκε προς το παρόν από την επιβολή κυρώσεων εναντίον της εταιρείας που δραστηριοποιείται στην κατασκευή του λαμβάνοντας υπόψη και τις σχέσεις με τη Γερμανία.
Στη συνέχεια, μια αντιπροσωπεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ταξίδεψε στην Ουάσιγκτον προκειμένου να συζητήσει για το τι μέλλει γενέσθαι.
Αυτήν την εβδομάδα θα διεξαχθεί ένας ακόμη γύρος συνομιλιών.

Γερουσία

"Ο στόχος ο οποίος έχει τεθεί είναι να επιτευχθούν πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα έως τον Αύγουστο", τόνισε ο Μάας.
Τον Αύγουστο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα παρουσιάσει μια νέα έκθεση στη Γερουσία για το Nord Stream 2 και για ενδεχόμενες κυρώσεις.
Τις τελευταίες εβδομάδες γίνονται εικασίες σχετικά με το τι θα μπορούσε να προσφέρει η Γερμανία για να παραιτηθούν από τις κυρώσεις οι ΗΠΑ.

Ουκρανία

Η εξάρτηση της Ουκρανίας από τη διέλευση του ρωσικού φυσικού αερίου είναι ένα από τα κύρια επιχειρήματα των αντιπάλων του αγωγού κατά του σχεδόν ολοκληρωμένου αγωγού ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Βαλτικής Θάλασσας.
Η Ουκρανία βασίζεται στα σημαντικά έσοδα που αποκομίζει απο τις εισφορές που καταβάλει η Ρωσία για την διέλευση του αερίου οι οποίες ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ και φοβάται ότι θα μπορούσαν να μειωθούν μόλις ολοκληρωθεί ο αγωγός Nord Stream 2.
Ο Heiko Maas τόνισε όμως: «Θέλουμε να μεταφέρεται φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας μακροπρόθεσμα, γιατί αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Ουκρανία για οικονομικούς λόγους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης