Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εργασιακό νομοσχέδιο: Προς νέα γενική απεργία την ερχόμενη Πέμπτη 17 Ιουνίου από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Εργασιακό νομοσχέδιο: Προς νέα γενική απεργία την ερχόμενη Πέμπτη 17 Ιουνίου από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Ονομαστική ψηφοφορία θα ζητήσει η κυβέρνηση για να «εκθέσει» τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά Άρθρα

Σε νέα 24ωρη Γενική απεργία προσανατολίζονται οι δυο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και ενδεχόμενα την ημέρα ψήφισης του εργασιακού νομοσχεδίου στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη 17 Ιουνίου , μετά την χτεσινή (10 Ιουνίου) απεργία που κατά τα συνδικάτα είχε απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη βδομάδα στη Βουλή, παρουσιάζεται μεγάλο ενδιαφέρον και ήδη έχουν δηλώσει ομιλητές περισσότεροι από 200 βουλευτές, με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για «να εκθέσει τον ΣΥΡΙΖΑ» ως προς τα θετικά θέματα που προωθούνται.

Η... καραμέλα

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 ο οποίος επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι «έχει κολλήσει με την καραμέλα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας.
Ενώ και αυτό το ζήτημα το ρυθμίζουμε με βάση αυτά που συμβαίνουν στην πλειονότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακολουθώντας μάλιστα τις ρυθμίσεις που υπάρχουν στην Ισπανία και την Πορτογαλία όπου κυβερνούν οι σοσιαλιστές μαζί με την αριστερά!».
Σημείωσε δε, ότι 14 μέρες άδεια πατρότητας. 2 μήνες γονική άδεια και για τους δύο γονείς, πληρωμένη από τον ΟΑΕΔ.

Ρυθμίσεις

Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας στην εργασία.
Θετικά μέτρα για τα παιδιά που δουλεύουν στα ντελίβερι και τα κούριερ, για τους εργατοτεχνίτες, για την τηλεργασία, η αντιπολίτευση παριστάνει ότι όλα αυτά δεν τα βλέπει.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να συνεδριάσει η ΓΣΕΕ η οποία εκτιμά ότι η συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με χιλιάδες εργαζόμενες και εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους και νέες, να ενώνουν για ακόμη μία φορά τη φωνή διαμαρτυρίας τους απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης