Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ: Η επιτυχία της απεργίας κατά του εργασιακού νομοσχεδίου γελοιοποίησε τα ψέματα της κυβέρνησης

ΚΚΕ: Η επιτυχία της απεργίας κατά του εργασιακού νομοσχεδίου γελοιοποίησε τα ψέματα της κυβέρνησης
Οι εργαζόμενοι/ες απορρίπτουν το άθλιο εργασιακό νομοσχέδιο αναφέρει το ΚΚΕ
Σχετικά Άρθρα

Η επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων κατά του εργασιακού νομοσχεδίου γελοιοποίησε τα ψέματα της κυβέρνησης αναφέρει το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι/ες απορρίπτουν το άθλιο αυτό νομοσχέδιο.
«Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές που, σε δεκάδες μαζικές συγκεντρώσεις σ' όλη τη χώρα, έστειλαν μήνυμα καταδίκης του αντεργατικού τερατουργήματος της κυβέρνησης της ΝΔ και απαίτησαν την άμεση απόσυρσή του.
Η επιτυχία της απεργίας και των πάνω από 60 απεργιακών συγκεντρώσεων γελοιοποίησε τα ψέματα της κυβέρνησης, που προσπαθεί να συγκαλύψει τον βαθιά αντεργατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου.
Αυτή η επιτυχία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, γιατί η απεργία πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες εργοδοτικών εκβιασμών και κυβερνητικών απαγορεύσεων, όπως έγινε με τη δικαστική απόφαση για την κήρυξη ως παράνομης της απεργίας των ναυτεργατών, που τελικά "έπεσε στο κενό".
Όπως έπεσαν στο κενό και οι "νουθεσίες" διαφόρων εκπροσώπων των αστικών κομμάτων ότι δήθεν οι "απεργίες δεν έχουν νόημα"» τονίζει το ΚΚΕ, το οποίο επιτίθεται στην κυβέρνηση.

Δεν κατάφεραν να εμποδίσουν το απεργιακό κύμα

«Η κυβέρνηση, αφού δεν κατάφερε να εμποδίσει το απεργιακό κύμα, στη συνέχεια επιστράτευσε όλους τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς - ειδικά γνωστά ΜΜΕ - για να συκοφαντήσει τους απεργούς και να απαξιώσει το μέγεθος των κινητοποιήσεών τους.
Η πραγματικότητα τούς διέψευσε.
Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες απορρίπτουν το άθλιο νομοσχέδιο που θέλει να τσακίσει τον σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, την κυριακάτικη αργία, τη συνδικαλιστική οργάνωση και το δικαίωμα στην απεργία».

Νέες απεργιακές μάχες

«Η κλιμάκωση του αγώνα με νέες πιο μαζικές απεργιακές μάχες και συγκεντρώσεις, η οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, η εμπιστοσύνη στο δίκιο και τη δύναμή τους είναι αυτό που φοβούνται κυβέρνηση και κεφάλαιο, είναι αυτό που απαιτείται σήμερα για να πεταχτούν στα σκουπίδια το νομοσχέδιο-έκτρωμα και οι αντεργατικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Για να μη ζήσουμε σαν "σκλάβοι τον 21ό αιώνα"», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης